Ο ΠΣΑΠ στο Παγκόσμιο Συνέδριο ανάπτυξης αθλητών

ΝΕΑ

Συνέδριο με θέμα την προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των αθλητών ως «άνθρωποι», διοργανώθηκε στο Αμστερνταμ από τον «World Player Association», το τριήμερο 2 ως 4 Απριλίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε ανάλογα εγχειρήματα και εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Μπράχο.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρεις (3) ενότητες (Prepare, Empower,Support), όπου ψυχολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων και ειδικοί του χώρου, ανέλυσαν τα δεδομένα που ισχύουν για κάθε φάση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αθλητών.

1η ΗΜΕΡΑ (PREPARE)
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου εστίασε στην προετοιμασία των νέων σε ηλικία αθλητών, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια ενόψει της εισόδου τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

2η ΗΜΕΡΑ (EMPOWER)
Η δεύτερη ημέρα εστίασε στους εν ενεργεία αθλητές, δηλαδή όσους βρίσκονται ήδη σε επαγγελματικό επίπεδο και τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Κυρίως σε ότι αφορά την ψυχική τους υγεία, την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και την ακαδημαϊκή μόρφωση που είναι σε θέση να λάβουν.

3η ΗΜΕΡΑ (SUPPORT)
Η τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου αφιερώθηκε στους αθλητές που έχουν ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση και όσα τους απασχολούν.
Παρουσιάστηκαν έρευνες όπου αναλύθηκε πόσο σημαντικό είναι να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μεταβούν στη νέα τους ζωή, αλλά και τις μεταπτώσεις που βιώνουν στην ψυχολογική τους κατάσταση, μετά τον τερματισμό της καριέρας τους.

Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί για το 2021 στις Η.Π.Α.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη