Ο ΠΣΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο

ΝΕΑ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας Θεόδωρου Ζαγοράκη.

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας ( Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Κατεργιαννάκης, Καφές, Μπασινάς, Νικολαϊδης, Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τσιάρτας, Φύσσας ) συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε o ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ζαγοράκης, με θέμα: «Τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών στην Ευρώπη. Η υπόθεση Bosman και οι νέες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο παλαίμαχος Βέλγος ποδοσφαιριστής Jean – Marc Bosman, o Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro) για την Ευρώπη Tony Higgins και ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Κώστας Πούλιος.

Στην ομιλία του, που απέσπασε τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα του Συνδέσμου για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και τις δράσεις που οργανώνει ανά την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, ο οποίος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη μαζική προσέλευση του κόσμου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξαναδεί αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο «ασφυκτικά γεμάτη». Η προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αγάπη που τρέφουν Έλληνες και ξένοι για την ιστορική Εθνική Ελλάδος του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διεθνών φορέων του αθλητισμού, καθώς και πολλοί ξένοι ευρωβουλευτές.

Ο Jean Marc Bosman, τόνισε στην εισήγησή του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγή του στα δικαστήρια, αλλά και το πώς συνέβαλλε η «υπόθεση Bosman» στην εξέλιξη του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη. Με την σειρά του, ο Tony Higgins, παρέθεσε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το εργασιακό πλαίσιο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τα βασικότερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Στην ομιλία του ο Θ.Ζαγοράκης ευχαρίστησε θερμά τους πρώην συμπαίκτες του που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, καθώς και τον κόσμο που αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αθλητών στην Ευρώπη είναι απλοί εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι εργάζονται πολύ συχνά κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Ο Θ.Ζαγοράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο, η οποία φτάνει τα 298 δις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής: «Θα αρκούσε λιγότερο από το 1% αυτού του ποσού για να έχουν οι αθλητές στην Ευρώπη, πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Να αφιερωθεί λιγότερο από το 1% στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Στους ίδιους τους αθλητές».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος εξέφρασε την ευαρέσκεια της Διοίκησης και των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, για την πρόσκληση και συμμετοχή στην εκδήλωση, όπως και για την καθολική αναγνώριση στο έργο του ΠΣΑΠ και για τη δέσμευση συνδρομής στις προσπάθειες του Συνδέσμου.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη