Ο ΠΣΑΠ στηρίζει το σωματείο SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Η δυναμική του σωματείου SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. « Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης » αποτυπώθηκε με τον πλέον εκφραστικό τρόπο στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου αλλά και, ειδικότερα, για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τους τρόπους και τη διαδικασία με την οποία, εύκολα, μπορεί ο καθένας να γίνει δότης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο ΠΣΑΠ είχε πολυπρόσωπη παρουσία δείχνοντας την πλήρη συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία ενός δικού μας ανθρώπου, του διεθνή ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα και της οικογένειας του, στη μνήμη του αδελφού του Δημήτρη, ο οποίος χάθηκε τόσο άδικα και πρόωρα χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

moras 4

Ο ΠΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, το μέλος του ΠΣΑΠ Βασίλη Παπαδόπουλο και τον συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλο και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στον Βαγγέλη Μόρα και τους σκοπούς του σωματείου SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. που αποσκοπεί στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να γίνουν δότες μυελού των οστών, με μία διαδικασία απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη.

Το σωματείο SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π. που στεγάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της Γιούλης Παρλαβάντζα η οποία έγινε δέκτης μοσχεύματος μυελού των οστών από τα αδέλφια της ( που επίσης ήταν στην εκδήλωση ) και μίλησε με θέρμη για την αναγκαιότητα ενεργοποίησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Βαγγέλης Μόρας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο Διευθυντής Αιματολογικού στο Πανεπιστήμιο Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην ετήσια Γιορτή του, τον Φεβρουάριο του 2015, παρουσίασε την εκστρατεία που οργανώνει για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών ενώ, παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, είχε βραβεύσει τον Βαγγέλη Μόρα για τον αγώνα που δίνει κατά του καρκίνου και την ευαισθητοποίηση του για το καλό του κοινωνικού συνόλου και την ενίσχυση πασχόντων, από την επάρατη νόσο, συνανθρώπων μας.

moras 1

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος « ελπίζουμε και ευχόμαστε η ευαισθησία, η ανιδιοτέλεια και ο αλτρουισμός του συναδέλφου μας Βαγγέλη Μόρα να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για την κοινωνία μας και η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης δοτών μυελού των οστών να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης και αποδοχής από όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς ».

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Λάρισας, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, που αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή.

Πληροφορίες για το σωματείο SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. παρέχονται στον ιστότοπο του : www.savemoras.com

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη