Ο ΠΣΑΠ στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Στα πλαίσια της εκστρατείας του στα σχολεία όλης της Ελλάδας, για την πρόληψη κι αντιμετώπιση φαινομένων βίας, ρατσισμού, ντόπινγκ και διαφθοράς, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών θα επισκεφθεί, το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου, σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα παιδιά απο μέλη της Διοίκησης του Π.ΣΑ.Π. και απο ποδοσφαιριστές των ομάδων της πόλης ενώ θα διανεμηθεί δωρεάν αθλητικό υλικό στα σχολεία, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά επικάρπια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού.

Η δράση του ΠΣΑΠ οργανώνεται με την άδεια και αρωγή του Υπουργείου Παιδείας και με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με αυτή την πρωτοβουλία επισημαίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ότι : «Στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με φορείς της κοινωνίας, η συμμετοχή και η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ), έχει ως σκοπό να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για τον αθλητισμό και την πρόληψη φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους. Η συνέργεια αυτή αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής της και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζ. Ανανιάδη για τα ανοικτά σχολεία προς όλη την κοινωνία, με σκοπό την ανύψωση του πολιτισμού και την αλληλεπίδραση με τελικό στόχο τη μάθηση».

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας αρμόδιος σε θέματα Παιδείας κ. Βασίλης Ανατολίτης, υποστήριξε σχετικά:«Η Περιφέρεια είναι πάντα αλληλέγγυα με δράσεις που αναδεικνύουν το θετικό πρόσημο του αθλητισμού και την επίδρασή του στην κοινωνία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά που είναι το μέλλον, το οποίο όλοι ελπίζουμε να είναι καλύτερο».

Οι επισκέψεις του ΠΣΑΠ στα σχολεία της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματισθεί ως εξής :

Πέμπτη 8/10/2015
9.00-10.30
4ο-15ο-22ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου (Θάλειας και Νεμέας)
11.00-12.30
11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (στο χώρο του 11ου Γυμνασίου, πάροδος Σκουφά, δίπλα στο Θέατρο Γης)

Παρασκευή 9/10/2015
9.00-10.30
2ο Γυμνάσιο Χαριλάου και 29ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Αναξιμάνδρου 77-79)
11.00-12.30
2ο-4ο Γυμνάσιο Τούμπας (Κλεάνθους 30)

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη