Ο ΠΣΑΠ σε σεμινάριο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ‘’ Κοινωνική και Οπαδική βία-νεολαία και ριζοσπαστικοποίηση : η Ευρωπαϊκή εμπειρία ‘’, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, όπου άκρως τιμητική και παραγωγική ήταν η συμμετοχή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τον οποίο εκπροσώπησε, ως ομιλητής, ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου, Σταμάτης Συρίγος.

img_1303

Εισαγωγικές παρατηρήσεις έγιναν από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αρη Περουλάκη.

img_1314

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Στην 1η θεματική ενότητα, ‘’ Κοινωνική και Οπαδική βία-νεολαία και ριζοσπαστικοποίηση ‘’, ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος, η πολιτική επιστήμων-εμπειρογνώμων σε θέματα ασφάλειας Ντόρα Γιαννάκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Φαβατάς, ο Διευθυντής SLO της UEFA Γιώργος Δημητρίου, ο Σύμβουλος Supporters Direct Europe Λουκάς Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος.

img_1308

Ο Σταμάτης Συρίγος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά μάλιστα σε σχέση με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τον ρόλο τους ενώ παρουσίασε τις ενέργειες και τις δράσεις του ΠΣΑΠ σε ότι αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ μίλησε, επίσης, για την ανάγκη που υπάρχει ώστε με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου, να αγωνισθούν, μαζί με την κοινωνία, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον Σταμάτη Συρίγο, μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε .

Στην 2η θεματική ενότητα, ‘’ Γράφοντας για την Ευρώπη-Θέματα και Εργαλεία ’’ μίλησαν ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος-Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, η Υπεύθυνη Τύπου-Digital Leader της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Αννα Ευσταθίου και ο Πέτρος Αγγος, ειδικός στα κοινωνικά δίκτυα, συνεργάτης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί σπουδαστές δημοσιογραφίας, οι οποίοι έδειξαν μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις που έγιναν.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη