Ο Π.Σ.Α.Π κοντά στα παιδιά της Ζακύνθου

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η απήχηση και η ανταπόκριση από παιδιά και εκπαιδευτικούς, στις επισκέψεις που πραγματοποίησε, με απόλυτη επιτυχία, αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής – εκπαιδευτικής εκστρατείας του ΠΣΑΠ σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την ενεργό αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

IMG_9896

IMG_9886

H κοινωνική αυτή δράση του ΠΣΑΠ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, της Α’/θμιας και της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, αλλά και την άριστη συνεργασία των Διευθυντών των αντίστοιχων Σχολείων, του κ. Διονυσίου Πόθου (2ο Γυμνάσιο), του κ. Σωτήρη Κολοκοτσά (3ο Γυμνάσιο) και των κ.κ. Ηλία Φλάμπουρα (1ο Δημοτικό), Σταύρου Αμπελά (2ο Δημοτικό), Αλέξανδρου Βαλλή (6ο Δημοτικό).

IMG_8759

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσώπησαν μέλη της νέας Διοίκησης του ΠΣΑΠ και ειδικότερα ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Πούλιος, ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτης Συρίγος, ο Σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, με την παρουσία και του ειδικού συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλου και του φωτορεπόρτερ Γιώργου Φιλιππίδη.

IMG_8912

IMG_8969

Στις επισκέψεις παρευρέθηκαν, επίσης, υποστηρίζοντας τις δράσεις του ΠΣΑΠ ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Κωνσταντίνος Τζίμας και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας. Στην επιτυχία των επισκέψεων συνέβαλε ουσιωδώς και η Π.Α.Ε. Ζάκυνθος ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία των ποδοσφαιριστών της ομάδας της, που εκπροσωπήθηκαν από τους συναδέλφους Δημήτρη Βοσνακίδη, Σπύρο Αποστόλου, Γιάννη Καλλιβωκά, Κώστα Κάρδαρη, Νίκο Κουρέλα, Καμίλ Κρολ, Κώστα Κυριακίδη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Τσιάμη. Μαζί τους ήταν και ο Δημήτρης Στασινόπουλος που αγωνιζόταν στη Ζάκυνθο μέχρι τον Ιανουάριο και σήμερα αγωνίζεται στη Χαλκίδα.

IMG_8815

IMG_8820

Στους μαθητές έγινε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την βία, τον ρατσισμό, το doping, τη σημασία της προστασίας της υγείας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να επιδεικνύουν, με όποια ιδιότητα προσεγγίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και συνολικά τον αθλητισμό, φίλαθλο πνεύμα.

IMG_8843

IMG_8865

Στα σχολεία διανεμήθηκε δωρεάν αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά περικάρπια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού αλλά και με μήνυμα υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών.

Η εκστρατεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στα σχολεία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015 και συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, γνωρίζοντας εξαιρετική απήχηση πανελλαδικά αλλά και με απόλυτη αναγνώριση της σημασίας και της αξίας αυτής της προσπάθειας που αποσκοπεί στη δημιουργία συνειδητοποιημένων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων, θα συνεχισθεί με τετραετή ορίζοντα και επισκέψεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

[justified_image_grid id=9154] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη