Ο ΠΣΑΠ, για μια ακόμα φορά, τοποθετείται για το καλό του ποδοσφαίρου και μόνο….

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία και ιδιαίτερη προσοχή την τακτική που ακολουθούν ορισμένες Π.Α.Ε. για να επιτύχουν σημαντική διαγραφή τελεσιδίκως επιδικασθεισών οφειλών τους προς ποδοσφαιριστές-μέλη μας.

Αναφερόμαστε βεβαίως στη συνειδητή επιλογή μιας Π.Α.Ε. να επιχειρεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις της προπτωχευτικής διαδικασίας, με μοναδικό σκοπό την σχεδόν ολοκληρωτική διαγραφή δικαστικά αναγνωρισμένων οφειλών της προς έναν ποδοσφαιριστή.

Η Π.Α.Ε., στην προσπάθειά της αυτή να εξυγιανθεί…., αποσπά μια προσωρινή διαταγή από τον αρμόδιο Πρόεδρο του πολιτικού Δικαστηρίου, με την οποία, όπως τη διατυπώνει και τη ζητά, πετυχαίνει τη διακοπή σε βάρος της κάθε εκτελεστικής διαδικασίας, άρα και την μη επιβολή σε βάρος της αγωνιστικών ποινών και κατά συνέπεια την μη καταβολή των ποσών που οφείλει σε ποδοσφαιριστές της.

Ο Σύνδεσμος έχει πολλές φορές απευθυνθεί στην Ε.Π.Ο., στη Super League και στη Football League, έχει στιγματίσει αυτήν την αρνητική εξέλιξη και έχει ασκήσει έντονες πιέσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ήδη, μετά από σειρά επαφών με την Ε.Π.Ο. και τη Super League, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League, στις 22.12.2014, υπήρξε απόλυτη σύγκλιση απόψεων για το επίμαχο ζήτημα και το πως αυτό θίγει το «αυτοδιοίκητο», τις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων, τον Κ.Α.Π. και την ισότητα των αγωνιστικών όρων συμμετοχής σε ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Με τις παραδοχές αυτές ο ΠΣΑΠ βεβαίως και επικροτεί την έστω και καθυστερημένη τοποθέτηση του Δ.Σ. της Super League να θέσει, με την απειλή της αποβολής από το Πρωτάθλημα, χρονικό τελεσίγραφο (έως τις 12.1.2015) σε Π.Α.Ε.-μέλη της που έχουν ακολουθήσει τέτοιες διαδικασίες, να πράξουν το αυτονόητο, να εξαιρέσουν δηλαδή από το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και βεβαίως και από την υπαγωγή τους σε διαδικασία εξυγίανσης, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στους οποίους άλλωστε οφείλουν την ύπαρξη τους και στους οποίους γνωρίζουν ότι οφείλουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σύνδεσμος δεν ζητά την ισοπέδωση ή την εξαφάνιση μιας Π.Α.Ε., αλλά τη συμμόρφωση και την τήρηση των ειδικών ποδοσφαιρικών κανόνων που ούτως ή άλλως μια Π.Α.Ε., προσχωρώντας στην οικεία Προκήρυξη, κατά τρόπο δεσμευτικό αποδέχεται.

Ο Σύνδεσμος απαιτεί από το θεσμικά οργανωμένο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να δεσμεύονται οι Π.Α.Ε. αυτές να εξαιρούν τελεσίδικες οφειλές τους προς ποδοσφαιριστές από τέτοιες νομικές διαδικασίες και βεβαίως, να εξαιρούν από τη νομική ισχύ μιας προσωρινής διαταγής τις διαδικασίες των ειδικών αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων και ειδικά, την εκτελεστική διαδικασία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.

Ο ΠΣΑΠ δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί τον απροκάλυπτο και ιδιαιτέρως προκλητικό «οικονομικό στραγγαλισμό» και «οικονομικό, ηθικό και αθλητικό εμπαιγμό» ποδοσφαιριστών-μελών μας που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιβίωση μιας Π.Α.Ε. και, εντελώς αιφνιδιαστικά, καταλήγουν να αποδεικνύονται, άθελα τους, «δωρητές» της, στο όνομα και μόνον μιας «εξυγίανσης».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΠ

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη