Ο Ηλίας Κυριακίδης κόβει και μοιράζει και εκτός γηπέδων…

ΝΕΑ

Ο μέσος του Εργοτέλη Ηλίας Κυριακίδης έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, με το ήθος και τη συνολική παρουσία του, αλλά, με την πρεμιέρα στην αρθρογραφία του στο σάϊτ www.cretesports.gr, αποδεικνύει ότι μπορεί να κόβει και να μοιράζει με επιτυχία και εκτός γηπέδων.
Στο άρθρο του, ο γεννημένος τον Αύγουστο του 1985 ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιωνικό, όπου πρωτόπαιξε ως επαγγελματίας σε ηλικία 18 ετών, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ηθικής στο ποδόσφαιρο.
Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το άρθρο του Ηλία:
«Ταυτίζεται ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός με την ηθική στο ποδόσφαιρο; Είναι αδύνατον να απαντηθεί το ερώτημα διότι δεν υπάρχει απάντηση γενικώς αποδεκτή για την ίδια την έννοια της ηθικής. Σκεφτείτε ότι πολλοί, οι οποίοι σπατάλησαν μπόλικη φαιά ουσία, χρυσή τομή δεν βρήκαν.
Ο αξιομνημόνευτος Φρίντριχ έλεγε ότι τα ηθικά δόγματα ποτέ δεν θα γίνουν αντικειμενικά, ο γενειοφόρος Καρλ υποστήριζε πως η “ηθική” είναι καθαρά ταξικό ζήτημα και τα “ηθικά πιστεύω” ιδεολογικά, ο δικός μας μέγιστος Πλάτωνας ότι πρέπει οπωσδήποτε να προχωράμε σε “συμφωνίες ηθικής”, διότι αυτό αποτελεί “μονόδρομο προόδου σε εξελιγμένες κοινωνίες”. Θα ήταν ανήθικο εάν λησμονούσα και τον Έλληνα πολιτικό ο οποίος είχε δηλώσει ότι Οτιδήποτε είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Γι’ αυτό το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι δεν μπορούμε να επιζητούμε ποδοσφαιρική πολιτισμική αλλαγή – μικρή ή μεγάλη – εάν δεν πάψουμε να τρέφουμε οπαδικές αυταπάτες και επίσης το πρωτότυπα ωραίο και διαφορετικό να μην μας ξενίζει, να μην μας προκαλεί βιασύνη για ακύρωση του. Πρέπει λοιπόν να πραγματοποιηθεί προσωπική αλλαγή και έπειτα συνολική.
Ας ξεκινήσουμε να αποδεχόμαστε τις ήττες μας από ικανότερους αντιπάλους, να μην γινόμαστε προκλητικοί ή αλαζόνες μετά από νίκες και αν θέλουμε να δίνουμε γραμμή νίκης και γραμμή ενθουσιασμού μέσω δηλώσεων εμείς οι ποδοσφαιριστές, ακόμη καλύτερος τρόπος να παρακινείς προς την πρόοδο και την επιτυχία είναι να κάνεις πράξη τα λεγόμενα σου αυτά αγωνιζόμενος με πάθος, ψυχή, φαντασία και συνάμα συγκέντρωση στις οδηγίες του προπονητή σου».
Μία διαφορετική και σίγουρα ενδιαφέρουσα οπτική από έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο ανοίγει ορίζοντες και μας οδηγεί παντού.
Καλή αρχή Ηλία και μακάρι να σε ακολουθήσουν και άλλα παιδιά.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη