Ο Fonseca επέστρεψε στην Κολομβία μετά την εφιαλτική διαμονή του στο Ιράν

ΝΕΑ

Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής Fonseca ο οποίος ήταν σε διαμάχη με την ομάδα του, την FC Mes Rafsanjan στο Ιράν. Η ομάδα κρατούσε, παρά τη θέληση του ποδοσφαιριστή, το διαβατήριό του. Μετά από μαζικές διαμαρτυρίες του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών της Κολομβίας ACOLFUTPRO και της FIFPro, εντέλει του επεστράφη το διαβατήριο.

Ο Fonseca είναι και πάλι ευτυχής πίσω στο Cartago, που είναι η γενέτειρα του. Ο 26χρονος διεθνής επέστρεψε μετά από την αποτυχημένη συνεργασία του με την FC Mes Rafsanjan.

«Οι τελευταίες ημέρες διαμονής μου στο Ιράν ήταν εφιαλτικές» ομολογεί ο ποδοσφαιριστής στην εφημερίδα El Colombiano. «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, και η σύζυγος μου με την 4χρονη κόρη μας έκλαιγαν καθώς βρίσκονταν σε απόγνωση.»

Καθημερινά περίμενα για να πάω σε ένα Ιντερνετ καφέ ώστε να έλθω από εκεί σε επαφή με τον ACOLFUTPRO. Ο Κολομβιανός Σύνδεσμος επικοινώνησε με τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών FIFPro που εν συνεχεία ενημέρωσε την FIFA για την απελπιστική θέση του ποδοσφαιριστή. Οι δικηγόροι της FIFA ενημέρωσαν τον Fonseca και ζήτησαν από τον ACOLFUTPRO να έχει υπομονή, καθώς θα μελετήσουν την υπόθεση.

Η δοκιμασία του Fonseca ξεκίνησε έξι εβδομάδες μετά την άφιξή του στο Ιράν στις 18 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακάλυψε ότι ο διαμεσολαβητής του τον είχε εξαπατήσει. Πρώτα, ο βραζιλιάνος διαμεσολαβητής του ζήτησε να διαβάσει ένα έγγραφο, κατόπιν άφησε τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει ένα διαφορετικό έγγραφο. Χωρίς να γνωρίζει, ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, και όχι διάρκειας έξι μηνών όπως νόμιζε.

Υπήρξαν επίσης προβλήματα με τη μισθοδοσία του ποδοσφαιριστή καθώς δεν ανταποκρινόταν στο ποσό που ήταν συμφωνημένο από τα δύο μέρη. Όταν ο επιθετικός συναντήθηκε με την διοίκηση της ομάδας, εκείνοι αποφάσισαν να κρατήσουν το διαβατήριο του παρά την θέληση του ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να πιέσουν τον Κολομβιανό παίκτη να αποδεχτεί όλους τους όρους του 2ετούς συμβολαίου. «Αισθάνθηκα ότι με είχαν απαγάγει» δήλωσε ο Fonseca. «Δεν μπορούσα να μεταβώ σε άλλη πόλη, διότι δεν είχα διαβατήριο.»

Τέλος, μετά από πιέσεις των ACOLFUTPRO, FIFPro και FIFA, η FC Mes Rafsanjan αποφάσισε να επιστρέψει το διαβατήριο του ποδοσφαιριστή αλλά την ίδια στιγμή πίεσαν τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει ένα έγγραφο αναφέροντας ότι δε θα αξιώσει τα δεδουλευμένα του, ότι δεν θα κάνει καταγγελία στην FIFA DRC, και ότι ο ίδιος θα πληρώσει οποιαδήποτε θεραπεία στο τραυματισμένο γόνατό του αν και ο τραυματισμός συνέβη σε ώρα παροχής των υπηρεσιών του στην ομάδα.

«Αισθανόμουν δυστυχισμένος και αυτή ήταν μία πράγματι πικρή εμπειρία. Τώρα έμαθα και από αυτό. Δεν θα πάω ποτέ ξανά στο Ιράν για να παίξω» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής. «Η FIFA πρέπει να κάνει κάτι για αυτόν τον διαμεσολαβητή. Πλαστογράφησε έγγραφα καθώς επίσης παρακράτησε χρήματα από αμοιβή που είχα ήδη πληρωθεί από άλλη ομάδα στην Ινδονησία, τρεις μήνες πρίν μεταγραφώ στο Ιράν.»

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη