«Να σώσουμε ό,τι έχουμε δημιουργήσει με κόπο και επιμονή»

ΝΕΑ

Σε άρθρο του στην εφημερίδα  ‘ Κόσμος του Επενδυτή’ ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επόμενη ημέρα που διαγράφεται για αυτό, επεσήμανε τα εξής.   
ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΠΣΑΠ)
«Να σώσουμε ό,τι έχουμε δημιουργήσει με κόπο και επιμονή»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και κυρίως σε ό,τι αφορά τη συνέπεια και τη φερεγγυότητα που είναι απαραίτητο να υπάρχουν για την τήρηση των συμφωνιών και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται, παρουσιάζει πρόοδο τα τελευταία 20 χρόνια. Το γεγονός ότι αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο μας κάτω από το βάρος των εντυπώσεων που δημιουργούνται από τα έκτροπα στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν πρέπει να μας οδηγεί σε μηδενισμούς και υστερίες.

Πρόβλημα είναι φανερό ότι υπάρχει και γι’ αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερες οι ευθύνες όλων μας, προκειμένου να καταβάλουμε αυξημένες προσπάθειες ώστε να το αντιμετωπίσουμε. Ξεκινάμε λοιπόν, κατά την εκτίμηση μου, με το ότι οφείλουμε να περιχαρακώσουμε και στη συνέχεια να σώσουμε ό,τι έχουμε δημιουργήσει με κόπο και επιμονή. Συμφωνούμε, ελπίζω, όλοι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν θέση οι παραβατικές συμπεριφορές και όλοι εκείνοι οι οποίοι ξεφεύγουν από τα όρια και, αντί να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους, καμαρώνουν κιόλας για τα καμώματά τους.

Όλα αυτά, βέβαια, θα τα βλέπαμε κάτω από διαφορετική οπτική αν θεωρούσαμε ως δεδομένο ότι υπάρχει ουσιαστική διάθεση να αντιμετωπισθούν, με τις επιβεβλημένες και προβλεπόμενες κυρώσεις, όλα τα παραπτώματα. Η ατιμωρησία γεννά μία σειρά από προβλήματα. Σύγχυση, επίσης, προκαλούν και οι διαδοχικές αλλαγές της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της βίας.

Η ορθή και δίκαιη αντιμετώπιση των ποδοσφαιριστών, επίσης, είναι προαπαιτούμενο, καθώς θα πρέπει πάντα να εκπληρώνονται τα υπεσχημένα, να υπάρχει σεβασμός στην επαγγελματική ιδιότητα και τη σωματική ακεραιότητά τους. Η ενίσχυση του χαρακτήρα της ελληνικότητας του ποδοσφαίρου μας επίσης είναι ζητούμενο και πρέπει να υποστηριχθεί, με δεδομένο ότι χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχουν όχι μόνο παρουσία, αλλά και συμμετοχή στις ομάδες όπου ανήκουν.

Στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το πρώτιστο μέλημα που πρέπει να έχουμε όλοι ως προτεραιότητα για τις ενέργειές μας είναι αυτό που σχετίζεται με τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για όλους. Η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών πρέπει να θεωρείται απολύτως δεδομένη και να γίνεται πάντα σεβαστή από όλους. Η δημιουργία καλύτερων υποδομών είναι αναγκαίο να αντιμετωπίζεται με διαρκές ενδιαφέρον. Η εξυγίανση των οικονομικών σχέσεων των ομάδων με τους ποδοσφαιριστές τους επίσης έχει τη δική της σημασία.

Πάνω και πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει να έχει καλύτερο μέλλον. Αυτό, ωστόσο, θα συμβεί μόνο όταν οι ίδιοι που το υπηρετούν αποφασίσουν ότι πάνω από το ατομικό συμφέρον και πέρα από τα ενδιαφέροντα της ομάδας τους υπάρχει ένα άθλημα που έχει πρωταγωνιστές τους οποίους όλοι πρέπει να σέβονται. Τους ποδοσφαιριστές.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη