Να είσαι έξυπνος: Σκέψου πριν στοιχηματίσεις

Dont Fix ItΝΕΑ

Πριν στοιχηματίσεις σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα, συμβουλεύσου τους κανονισμούς της χώρας σου ή έλα σε επαφή με τον Εθνικό Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της χώρας όπου αγωνίζεσαι.

Αυτή είναι η προειδοποίηση που απευθύνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro σε όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα περιστατικά σε Βέλγιο, Αγγλία και Σκοτία, όπου ποδοσφαιριστές έχασαν την δουλειά τους ή αντιμετώπισαν κατηγορία, δείχνουν ότι υπάρχει, ακόμα, πολύ μεγάλη άγνοια ανάμεσα στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αναφορικά με τους κανόνες στοιχηματισμού.

“Κάθε χώρα, κάθε Ομοσπονδία, έχει τους δικούς της στοιχηματικούς κανονισμούς. Ορισμένοι είναι πιο σφικτοί σε σχέση με άλλους”, λέει εκ μέρους της FIFPro ο Tony Higgins, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών της Σκοτίας.

“Κάθε παραβίαση των κανονισμών, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.”

“Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ελέγχουν τους κανονισμούς της χώρας τους. Και ακόμα καλύτερα, να αποφεύγουν να στοιχηματίζουν σε οποιοδήποτε αγώνα ποδοσφαίρου. Ασφαλώς, μπορούν πάντα να συμβουλεύονται τον Σύνδεσμο τους, ώστε να έχουν βοήθεια.”

“Μερικοί ποδοσφαιριστές απλώς δεν βλέπουν ότι μπορεί να πάθουν ζημιά από τον στοιχηματισμό ”, προσθέτει ο Stijn Boeykens,Γραμματέας του Συνδέσμου των Βέλγων ποδοσφαιριστών, Sporta. “Δυστυχώς, πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους του στοιχηματισμού σε παιχνίδια, ακόμα περισσότερο, στα δικά τους παιχνίδια, στα οποία, στη χώρα μας, απαγορεύεται να στοιχηματίζουν.”

Πρόσφατα περιστατικά ποδοσφαιριστών που ενεπλάκησαν σε στοιχηματισμό

Joey Barton (Rangers): Κατηγορήθηκε από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σκοτίας ότι στοιχημάτισε 44 φορές από την 1ηΙουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου αυτού του χρόνου.

Οι κανονισμοί στη Σκοτία, απαγορεύουν στους ποδοσφαιριστές να στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Ο Barton κινδυνεύει με τιμωρία.
Olivier Deschacht (Anderlecht): Στοιχημάτισε σε παιχνίδι στο οποίο αγωνίσθηκε, το Anderlecht-Paris Saint-Germain το 2013. Σύμφωνα με τον Deschacht, ο παλιός λογαριασμός του χρησιμοποιήθηκε από τον αδελφό του. Ο Deschacht ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορία.

Στο Βέλγιο, οι: Tuur Dierickx (Antwerp FC), Knowledge Musonda (KV Oostende) και Laurent Henkinet (Waasland-Beveren) στοιχημάτισαν ότι η ομάδα τους θα κέρδιζε παιχνίδια. Το συμβόλαιο του Henkinet λύθηκε άμεσα από την ομάδα του ενώ μέχρι τώρα, οι ομάδες των Dierickx και Musonda δεν έχουν αντιδράσει. Και οι τρείς παίκτες κινδυνεύουν με επιβολή προστίμων.

Τον Μάϊο, ο Steven Lawless (Partick Thistle) τιμωρήθηκε με αποκλεισμό6 αγωνιστικών, καθώς, κατηγορήθηκε ότι στοιχημάτισε σε 513παιχνίδια.

Επίσης, τον Μάϊο, ο Martin Demichelis (τότε παίκτης της Manchester City) τιμωρήθηκε με πρόστιμο 22.058 λιρών, επειδή, στοιχημάτισε σε 29 αγώνες το 2016.

Από τον κώδικα δεοντολογίας της FIFPRO για τον στοιχηματισμό σε αγώνες:

Να είσαι έξυπνος: Να γνωρίζεις τους κανονισμούς.

Βρες τους κανονισμούς διαφάνειας της FIFA, της FIFPro και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, όπως και τους νόμους της χώρας σου, πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, ώστε να γνωρίζεις ποιες είναι οι πιο πρόσφατες θέσεις του αθλήματος σου, ειδικά αναφορικά με τον στοιχηματισμό.

Μην διστάσεις να έλθεις σε επαφή με τον ΠΣΑΠ, από όπου θα πάρεις κάθε πληροφορία που χρειάζεσαι και θα υποστηριχθείς με κάθε δυνατό τρόπο, σε όποιο πρόβλημα έχεις ή χρειασθεί να αντιμετωπίσεις.

Πολλά σπορ και πολλές χώρες είτε έχουν είτε εξελίσσουν κανονισμούς για το στοίχημα στον αθλητισμό και χρειάζεσαι να τους γνωρίζεις-ακόμα και εάν δεν στοιχηματίζεις.

Εάν παραβιάσεις τους κανονισμούς, θα πιαστείς και θα κινδυνεύσεις με διάφορες τιμωρίες, περιλαμβανομένου πιθανού ισόβιου αποκλεισμού από το άθλημα σου ενώ μπορεί να γίνεις μέρος έρευνας για έγκλημα.

Πάντα να είσαι κοντά στον ΠΣΑΠ, τον δικό σου Σύνδεσμο.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη