Ν. Λουμπαρδέας: «Το καλύτερο δώρο γενεθλίων για την Παναχαϊκή»

«Αυτό το πρωτάθλημα είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια της Παναχαϊκής, που ιδρύθηκε πριν από 120 χρόνια αλλά και η εξιλέωση για εμένα, που συμμετείχα στην ομάδα που είχε πέσει πριν από 5 χρόνια στην Γ΄ Εθνική, στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της Παναχαϊκής μας» δηλώνει στο psapp.gr ο 27χρονος μέσος της Παναχαϊκής Νίκος Λουμπαρδέας.
Από τη σημερινή ομάδα της Παναχαϊκής, ο Λουμπαρδέας είναι ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της καθώς φορά τη φανέλα της από ηλικία 10 ετών.
Ο Πατρινός στην καταγωγή Λουμπαρδέας, ένας από τους 8 Πατρινούς ποδοσφαιριστές που έχει σήμερα στο ρόστερ της η ιστορική ομάδα, εκτιμά ότι η Παναχαϊκή πήρε αυτό που άξιζε.
«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ξεκολλήσαμε από την Γ΄ Εθνική που είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Τώρα, ο ορίζοντας για εμάς είναι ανοικτός και οι σκέψεις μας είναι να πάμε την Παναχαϊκή στην Σούπερ Λίγκα, εκεί όπου ανήκει σύμφωνα με τη δυναμική, την ιστορία, την παράδοση, την ποιότητα της, αλλά και με το πάθος και την αφοσίωση που έχουν σε αυτή την ομάδα όλοι όσοι της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».
Για τον Λουμπαρδέα είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αγωνισθεί και στις 3 μεγαλύτερες Εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα της Παναχαϊκής για την οποία έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών, με προπονητή τον Ηλία Αρμόδωρο, στην Α΄ Εθνική.
Στη συνέχεια, μετά από τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής στην Γ΄ Εθνική, πήγε στη Νίκη Βόλου, την Θήβα και την Λαμία από όπου τον πήρε μαζί του στην Παναχαϊκή ο Αλέξης Κούγιας.
Τόσο ως αμυντικός μέσος, που είναι η κλασσική θέση του, όσο και ως στόπερ ή δεξιός μπακ, ο Λουμπαρδέας έχει πολύτιμη προσφορά στην Παναχαϊκή αλλά εκείνος προτιμά να μιλά για τη δύναμη του συνόλου.
«Η Παναχαϊκή έχει νεανική ομάδα και να σκεφθείτε ότι στα 27 μου είμαι μόλις ο πέμπτος μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ενώ ο πιο μεγάλος από όλους μας δε ξεπερνά τα 31. Είναι μία ομάδα αποφασισμένη, με μαχητικότητα, αξία και ενθουσιασμό καθώς πράγματι έγιναν καλές επιλογές στις μεταγραφές και δικαιώνεται το σκεπτικό του προέδρου για εμπιστοσύνη σε νέους σε ηλικία παίκτες. Την άνοδο μας την γιορτάζει όλη η πόλη και πιστεύω ότι τη χαίρεται όλη η Ελλάδα. Η Πάτρα είναι μία πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο και την Παναχαϊκή και αυτό φάνηκε με τους 11.000 φιλάθλους που ήλθαν στο γήπεδο μας για το ματς με τον Πλατανιά. Κάναμε τον κόσμο μας υπερήφανο ξανά και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Παναχαϊκή ξανάρχεται. Την έχει ανάγκη, άλλωστε, το ποδόσφαιρο μας, θέλω να πιστεύω. Και εγώ πια μπορώ να προχωράω ξανά στην Πάτρα χωρίς τύψεις γιατί η αγαπημένη ομάδα μου, η Παναχαϊκή μας επιστρέφει και αισθάνομαι ότι κάτι έκανα και εγώ για να την βοηθήσω».
Από την ομάδα της Παναχαϊκής που είχε πέσει στην Γ΄ Εθνική πριν από 5 χρόνια, σήμερα ανήκει στο ρόστερ της και ο Κώστας Φούφουλας που επίσης είχε αποχωρήσει αλλά επέστρεψε τον Ιανουάριο και πανηγύρισε και αυτός την άνοδο για την οποία προσέφερε πολλά και αυτός.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη