Μην πυροβολείτε άλλο το ποδόσφαιρο…

ΝΕΑ

Οι επιθέσεις και τα τυφλά χτυπήματα σε βάρος συναδέλφων μας ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και του Πανθρακικού, τα εξίσου θλιβερά γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, όπως και οι επεισοδιακές καταστάσεις που είδαμε να διαδραματίζονται στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκης, συνθέτουν ένα σκηνικό απαξίωσης του ποδοσφαίρου μας, κυρίως, όμως, συνιστούν ευθεία απειλή και προσβολή για όσους επιμένουν, παρά τα προβλήματα, να ασχολούνται με το περιεχόμενο και την ουσία του παιχνιδιού.
Εξιλαστήρια θύματα ας αναζητηθούν αλλού, αν ορισμένοι επιμένουν, όχι πάντως ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, που είναι ο εύκολος στόχος. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου οφείλει να κρατήσει έξω και μακριά από τα γήπεδα, εκείνα τα ταραχοποιά στοιχεία που μεταφέρουν την κοινωνική αναταραχή στο πλήθος και τη μάζα που ακολουθεί το ομορφότερο αλλά και λαϊκότερο άθλημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ αξίζει, ωστόσο, συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση της και την υγιεί αντίδραση απέναντι στους ταραξίες.
Οι πάντες, έχουν την υποχρέωση να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους απέναντι σε τυχόν προκλήσεις ή στις συναισθηματικές εξάρσεις που προκαλούν οι εντάσεις ενός αγώνα ή η αγωνία για την τύχη μιας ομάδας στην βαθμολογία. Το μεμονωμένο αποτέλεσμα ή η κατάληξη μίας προσπάθειας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές που πληγώνουν το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα, μοιάζουν με πυροβολισμούς που το οδηγούν ακόμα παρακάτω, σε μία διαρκή φθορά, σε κλίμακα αμφισβήτησης και αποστροφής.
Τουλάχιστον, ας διατηρήσουμε τη νηφαλιότητα και τη ψυχραιμία μας όσοι έχουμε απομείνει να το αγαπάμε πραγματικά, ας συνταχθούμε γύρω από το υγιέστερο κύτταρο του, τον ποδοσφαιριστή και ας κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, δίχως θολή ματιά, αλλά, όπως έχουμε μάθει.
Με σεβασμό στον πρωταγωνιστή, τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με την αίσθηση ότι πάνω από την ομάδα μας, πέρα από τα πάθη μας, είναι αυτό που λατρεύουμε, το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Το μπάχαλο, η εκτόνωση για κάθε λογής προβλήματα και οι ακραίες εκδηλώσεις φανατισμού, δεν έχουν θέση στο δικό μας παιχνίδι.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη