Μην αδικείτε τους εαυτούς σας και την ιστορία σας…

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων μας, επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και αντιτίθεται σε κάθε μορφή βίας σε βάρος τους, σωματικής, ψυχολογικής, λεκτικής.

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ότι καταξιωμένοι, διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, βρίσκονται στο στόχαστρο όχι της κριτικής, αλλά, μειωτικών πράξεων σε βάρος τους.

Οι εντολές για ατομικές προπονήσεις, σε άλλη ώρα από εκείνη της ομάδας, η υποβάθμιση με τον εκτοπισμό σε ομάδες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, οι ύβρεις κι οι απειλές, οι απόπειρες χειροδικίας, δεν ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ, που έχει μεγάλο και βαρύ όνομα, μακρά και λαμπρή ιστορία, παράδοση που πρέπει πάντα να τιμά.

Υπάρχει η παραδοχή της απογοήτευσης, της πίκρας, του προβληματισμού για τα αρνητικά αποτελέσματα και την απόσταση από το μεγάλο στόχο.

Γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ κοντά ο θρίαμβος και η απογοήτευση. Είναι φυσιολογικό, είναι ανθρώπινο.

Όμως, πρέπει να μπαίνουν και όρια. Να ξέρουμε πού πρέπει να σταματάμε.

Υπάρχουν όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τους φιλάθλους, τους παράγοντες και τους προπονητές, όλους τους συντελεστές του παιχνιδιού μας, όρια.

Ειδικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την ομάδα τους, δεν την αφήνουν ποτέ μόνη, τη στηρίζουν με αφοσίωση και θέρμη, είναι η διαχρονική δύναμη του ΠΑΟΚ. Εκείνοι πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να συγκρατηθούν στις εκδηλώσεις τους, αποφεύγοντας εξάρσεις για τις οποίες, όταν είναι ψύχραιμοι θα συμφωνούν κι εκείνοι ότι δε βοηθούν σε τίποτα, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

Οι αξίες πρέπει να αναγνωρίζονται διαχρονικά, να τιμώνται, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Οι ισορροπίες είναι αναγκαίο να υπηρετούνται με προσοχή.

Η προσβολή της προσωπικότητας, δεν βοηθά σε τίποτα. Αντίθετα, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, κρατά ανοιχτές τις πληγές.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν παράγοντα που μπήκε τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο και δείχνει ότι έχει διάθεση να συμβάλλει ώστε να γίνει καλύτερη η ομάδα του, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο ανταγωνισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όταν χάνεται το μέτρο κι αποδομούνται ο ένας μετά τον άλλον οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, οι ποδοσφαιριστές του, τότε, είναι εύλογο να σκέφτεται κι ο χρηματοδότης της ομάδας ότι πλησιάζει κι η σειρά του ή ότι, εντέλει, δεν αναγνωρίζεται η συνεισφορά του.

Ανθρώπους που επιχειρούν να στηρίξουν τις ομάδες τους, δεν πρέπει να τους διώχνουμε από το χώρο.

Το ποδόσφαιρο έχει ως κορυφαία ανάγκη και υποχρέωση, τη διαχείριση συναισθημάτων.

Είναι μόνο ένα παιχνίδι, που πρέπει να προσφέρει χαρά, όχι μιζέρια και στεναχώρια.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο, όλοι ελπίζουμε στη νίκη, αλλά, όλοι επίσης, οφείλουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας στα δύσκολα και να αποφεύγουμε την απαξίωση.

Στο τέλος της ημέρας, οι ίδιοι που σήμερα είναι στο στόχαστρο, αύριο θα είναι και πάλι οι « ήρωες » της εξέδρας, οι αγαπημένοι όλων.

Θα είστε και πάλι μαζί.

Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο συνδυασμός της τέχνης του εφικτού με τη μαγεία του ιδεατού.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη