Υποψήφιος για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ο Νίκος Βασιλείου

ΝΕΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υποψηφιότητα για το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες βάζει ο 34χρονος αμυντικός του Θρασύβουλου Νίκος Βασιλείου.

Έχει το ρεκόρ της συνεχούς και αδιάκοπης παρουσίας, για 20 χρόνια, με συμμετοχή σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, στον Θρασύβουλο, την ομάδα της περιοχής όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί και σήμερα, την Φυλή.

Ο Νίκος Βασιλείου, που μίλησε στο psapp.gr, γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1977. Η καριέρα του, ωστόσο, μόνο με πρωταπριλιάτικο αστείο δε μοιάζει. Υπέγραψε δελτίο στον Θρασύβουλο το 1991, ενώ ήταν μόλις 14 ετών. Τότε, ο Θρασύβουλος έπαιζε στην Γ’ τοπική κατηγορία και μαζί με την αγαπημένη ομάδα του, ο Νίκος ανέβηκε μέχρι την Σούπερ Λίγκα. Έπαιξε με τον Θρασύβουλο, σε 7 διαφορετικές κατηγορίες. Μία ασύλληπτη επίδοση. Έμεινε πάντα πιστός στον Θρασύβουλο με τον οποίο αγωνίζεται την τελευταία τριετία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Η άνοδος του Θρασύβουλου άρχισε το 2002, όταν πήγε από την Δ’ στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Μετά από 3 χρόνια, έπαιξε στην Β’ Εθνική όπου έμεινε για 3 σεζόν και την περίοδο 2008-2009 ήταν στη Σούπερ Λίγκα, με τον Νίκο να αγωνίζεται σε 12 συναντήσεις πρωταθλήματος.

Νίκο, μία πορεία που μοιάζει με όνειρο…

– Πράγματι. Όταν στα 10, με πήρε μαζί με άλλα 15 παιδιά της γειτονιάς μας, στη Φυλή, ο θείος μου Δημήτρης Βασιλείου, σε μία ομάδα που έφτιαξε εκείνος, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έμενα ήδη για 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Στα 14 μου, ήμουν ήδη στον Θρασύβουλο και με σκληρή και συστηματική προσπάθεια, ιδρώτα και αγώνα, νομίζω ότι κάτι κατάφερα.

Σκέφτεσαι ότι ίσως θα μπορούσες να είχες βρεθεί εκτός Θρασύβουλου σε αυτή την εικοσαετία; Σε μία άλλη ομάδα;

– Παρουσιάσθηκαν ευκαιρίες, αλλά, όχι, είναι η αλήθεια, με συγκεκριμένη μορφή και σαφείς προτάσεις. Θα ήθελα, για την εμπειρία, να πάω και κάπου αλλού. Ειδικά όταν η ομάδα ήταν στις τοπικές κατηγορίες και στην Δ’ Εθνική. Ενδιαφέρον υπήρχε, ωστόσο, εφόσον έμεινα τότε στον Θρασύβουλο, μετά, όταν πια η ομάδα ανέβαινε τη μία κατηγορία μετά την άλλη, δεν ήθελα να φύγω. Μου άρεσε αυτό που γινόταν στον Θρασύβουλο και ήθελα να το ζήσω. Η ομάδα λειτουργούσε πια σε άλλα πλαίσια, με ολοκληρωμένη παρουσία σε όλα τα επίπεδα και όλα ήταν καλύτερα.

Ευχαριστημένος;

– Ασφαλώς. Εξυπακούεται. Είχα μία πολύ καλή πορεία και ακόμα μπροστά μου-και ας είμαι 34-έχω 4 ή 5 χρόνια καλού ποδοσφαίρου με περιθώρια προσφοράς στον Θρασύβουλο. Αρκεί να έχω την ίδια όρεξη με σήμερα. Κέρδισα αρκετά και ευχαριστώ τον Θεό και την ομάδα μου για όλα αυτά. Θα μπορούσα και καλύτερα, όμως, εντέλει αποζημιώθηκα για ότι έδωσα. Μια χαρά ήταν όλα, μην είμαι και αχάριστος.

Πάντα ήσουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

– Ναι. Πέρασα δύσκολα χρόνια, όμως, έμεινα πάντα μέσα στο γήπεδο, προσπάθησα και έζησα μία διαδρομή πράγματι ενδιαφέρουσα. Και αναμφίβολα μοναδική.

Φέτος πάντως η σεζόν δε θα είναι εύκολη.

– Για όλους είναι δύσκολη. Ο Θρασύβουλος προχώρησε σε ανανέωση και μείναμε μόνο 3-4 έμπειροι παίκτες. Ο στόχος είναι η παραμονή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά, πρέπει τα νέα παιδιά να προσπαθήσουν να δίνουν σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεων τους.

Τι σημαίνει ο Θρασύβουλος για εσένα;

– Μόνο τέσσερις λέξεις υπάρχουν για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. ”Όλη η ζωή μου”.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη