Οι προτάσεις του ΠΣΑΠ για την Football League 2

ΝΕΑ

O Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών, μαζί με τους αρχηγούς των ομάδων της Football League 2 ΟΠΑΠ, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Football League ΟΠΑΠ και Football League 2 ΟΠΑΠ με τον Πρόεδρο της διοργανώτριας των δύο πρωταθλημάτων κ. Σπύρο Καλογιάννη, με αντικείμενο συζήτησης τις προτεινόμενες αλλαγές στην Football League 2 ΟΠΑΠ.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν από κοινού τα προβλήματα που απασχολούν την κατηγορία και να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους επίλυσής των. Μεταξύ άλλων υπήρξαν προτάσεις για την αναβάθμιση του Πρωταθλήματος, τη βιωσιμότητα της κατηγορίας, την αντιμετώπιση της βίας και για τις σχέσεις ποδοσφαιριστών – ΠΑΕ.

Από την πλευρά του ΠΣΑΠ προτάθηκε η δημιουργία ενός Ομίλου στην Football League 2, από τη σεζόν 2012-13, με σταδιακή προσαρμογή μέχρι του αριθμού των 20 ομάδων, ζητήθηκε να πληρούνται κριτήρια βιωσιμότητας για τις ομάδες οι οποίες πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας εγγυητικού ταμείου.

Επίσης, επισημάνθηκε από τον ΠΣΑΠ ότι θα πρέπει να επιτρέπεται να αγωνίζονται στην κατηγορία μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές, με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες και υπήρξε αναφορά στην υποχρεωτική συμμετοχή μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών που δεν κρίνεται αναγκαία, κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες συντελείται, δηλαδή, χωρίς τις απαραίτητες επαγγελματικές προϋποθέσεις.

Ζητήθηκε από τον ΠΣΑΠ η πλήρης υπαγωγή των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας για την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους στο ΙΚΑ, με την προοπτική να παραμείνει η ιδιωτική ασφάλιση ως επικουρική.

Επιπλέον, κατέστη σαφές ότι θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός αλλά και έλεγχος σε ό, τι αφορά τα άτομα που κάθονται στον πάγκο κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε πρόσωπα με συγκεκριμένες ιδιότητες να βρίσκονται εκεί και επίσης τονίσθηκε η αναγκαιότητα να προστατεύεται σε κάθε περίπτωση η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν, με κάθε δυνατό τρόπο αλλά και με την επιβολή των ανάλογων κυρώσεων για κάθε περίπτωση που αφορά παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους ποδοσφαιριστές.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη