Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, πρωτοπόρος σε θέσεις, ενέργειες και δράσεις κατά της βίας στα γήπεδα, έχει επανειλημμένως ζητήσει, από όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους εαυτούς τους, στους συναδέλφους τους και στην ιδιότητα τους.
Mε αφορμή τη συμπεριφορά του συναδέλφου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, στον αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, σημειώνουμε τα εξής.
Ειδικά σε ό, τι αφορά τη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους συναδέλφους μας, έχουμε χρέος και καθήκον να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να επιβεβαιώνουμε, σε κάθε παιχνίδι και με κάθε ευκαιρία, ότι δικαιούμαστε και αξίζουμε να αναγνωριζόμαστε από όλους όχι μόνο ως οι πρωταγωνιστές αλλά και ως πρωτοπόροι στον αγώνα για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο μας.
Κατανοούμε ότι το πάθος για την επιτυχία, η ένταση του αγώνα, συχνά μάλιστα και η ιδιοσυγκρασία των ποδοσφαιριστών, οδηγούν σε υπερβολές αλλά και σε ακρότητες.
Δε δικαιολογούμε ωστόσο, αντιδράσεις και δηλώσεις που δεν βοηθούν για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και αντίθετα μάλιστα εκθέτουν τον κλάδο μας. Ειδικά δε όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά, βάρος μάλιστα άλλων συναδέλφων μας.
Μετά από το παιχνίδι, βέβαια, επικρατούν δεύτερες σκέψεις, καθώς πλέον έχουν καταλαγιάσει τα συναισθήματα και καθαρίζει το μυαλό.
Όπως ισχύει για την αγάπη για την ομάδα, την αφοσίωση στο στόχο, τη συναίσθηση της ευθύνης, έτσι και η συγγνώμη έχει και αυτή θέση στη ζωή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Μη ξεχνάτε εξάλλου ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ίνδαλμα, σύμβολο αλλά και πρότυπο για τα παιδιά που δεν πρέπει να μας βλέπουν να ξεφεύγουμε από τα όρια.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη