Οι μεγάλοι της Σούπερ Λίγκα και τα… παιδιά τους…

ΝΕΑ

Ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο Τζούνιορ, ο Αριέλ Ιμπαγάσα και τα παιδιά τους.

Στη Σούπερ Λίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, υπάρχουν οι μεγάλοι σε ηλικία αλλά και οι μικροί, εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι παιδιά τους.

Στον καιρό της ανανέωσης των ομάδων και των νέων προσώπων, είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι καν δεν έχουν κλείσει τα 18, αλλά, έχουν συμβόλαιο ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και δηλώνονται στα ρόστερ των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, αλλά, η έρευνα του psapp.gr καταδεικνύει ότι η ψαλίδα είναι μεγάλη ανάμεσα στους μικρότερους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους.

Ο… πρεσβύτερος όλων είναι ο Στέλιος Σφακιανάκης του Παναιτωλικού, ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1976 και τον ακολουθεί ο συμπαίκτης του στην ίδια ομάδα, Τζούνιορ, που ήλθε στον κόσμο στις 24 Σεπτεμβρίου 1976.

Τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού, που γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1976.

Στον αντίποδα, οι μικρότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη Σούπερ Λίγκα είναι δύο 97άρηδες.

Πρόκειται για τον Ιωακείμ Αποστολόπουλο του Λεβαδειακού, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1997 και τον Τάσο Δημητριάδη του ΠΑΟΚ που έχει ημερομηνία γέννησης, την 27 Φεβρουαρίου 1997.

Ο Αποστολόπουλος είναι ο μικρότερος στην κατηγορία, καθώς, έκλεισε τα 16 μόλις πριν από 2 μήνες.

Από τους ποδοσφαιριστές που έχουν, ήδη, αγωνισθεί σε αυτό το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, ο πιο μικρός ηλικιακά είναι ο Ηλίας Σταυρόπουλος του Άρη (6 Απριλίου 1995), ενώ το 1995 έχουν, επίσης, γεννηθεί 3 ακόμα παίκτες οι οποίοι ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα, οι Ραφαήλ Γιούκαρης της Καλλονής (27.02.1995), Δημήτρης Πόποβιτς του Πλατανιά (01.02.1995), Τάσος Κρητικός του ΠΑΣ Γιάννινα (25.01.1995).

Το 1995, από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της μεγάλης κατηγορίας, δίχως όμως να έχουν, ακόμα, παίξει στο πρωτάθλημα, σε αυτή τη σεζόν, είναι, επίσης, γεννημένοι οι Λεμονής Καλούδης του Άρη, Χαράλαμπος Μυρσινάς του Αστέρα Τρίπολης, Βασίλης Μεταξούλης του Παναιτωλικού, Κώστας Βλάχος και Αντώνης Παπασάββας του Ολυμπιακού, Επαμεινώνδας Παντελάκης και Γιώργος Γιαγκιόζης του ΟΦΗ, Λεονάρντο Κούτρης και Μιχάλης Κουρουκίδης του Εργοτέλη, Χάρης Χαρίσης του ΠΑΣ, Αντώνης Ντεντάκης του Πλατανιά και Κρίστι Κιοσέ, Κυριάκος Σαββίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος του ΠΑΟΚ.

Συνολικά, είναι 18 οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 1995.

Η φουρνιά των γεννημένων το 1996, επίσης, έχει δώσει μία σειρά από ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα, αλλά, ακόμα, κανείς από αυτούς δεν έχει χρησιμοποιηθεί στις 3 πρώτες αγωνιστικές.

Πρόκειται για τους Στέλιο Πόζογλου και Θύμιο Κουλούρη του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κοντοβό του Άρη, Απόστολο Τσιώλη, Μανώλη Γόγωνα, Λεωνίδα Καστριτσέα, Γιώργο Κυριακόπουλο του Αστέρα Τρίπολης και τους Στέλιο Χαλκιά και Γιώργο Καναβέτα του Ολυμπιακού.

Είναι, συνολικά, 9 ποδοσφαιριστές.

Από όλα αυτά τα παιδιά, ορισμένα αναμφίβολα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν και να δείξουν το ταλέντο τους, άλλα θα περιμένουν με την ελπίδα ότι μέσα από την εξέλιξη τους θα πάρουν και χρόνο συμμετοχής, αλλά, αναμφίβολα, σε κάθε περίπτωση, θα βελτιωθούν, θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα έχουν την ευκαιρία της τριβής σε υψηλό επίπεδο.

Κοντά τους είναι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι τους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ακόμα και… μπαμπάδες τους, με διαφορά ηλικίας 20 ετών.

Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Ανοιχτό σε όλους, αρκεί να μπορούν και να το αγαπούν…

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη