Οι κορυφαίοι του 2011 τιμήθηκαν στην “Γιορτή του Ποδοσφαιριστή”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠΠΝΕΑ

Στην 30η “Γιορτή του Ποδοσφαιριστή”, που εφέτος είχε την ονομασία βραβεία ΠΣΑΠ-ΟΠΑΠ 2011, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους καλύτερους της χρονιάς την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από την NOVA και είχε ως χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.
Από την Superleague, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, οι καλύτεροι ανά κατηγορία, για τη σεζόν 2010-2011, είναι οι εξής:

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής Superleague Α. Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός).
Την απονομή έκανε ο ΓΓΑ Π. Μπιτσαξής.

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής Superleague Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ).
Η απονομή έγινε από τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Ιωαννίδη.

Καλύτερος Νέος Έλληνας Ποδοσφαιριστής Superleague Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).
Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γ. Σπανουδάκης.

Καλύτερος Τερματοφύλακας Superleague Σηφάκης (Άρης).
Η απονομή έγινε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ. Εμινίδη.

Καλύτερος Προπονητής Superleague Βαλβέρδε (Ολυμπιακός).
Την απονομή έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Ανατολάκης.

Καλύτερος Διαιτητής Κάκος.
Το βραβείο του απένειμε ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ Κ. Βασσάρας.

Οι ποδοσφαιριστές που βραβεύθηκαν ως οι καλύτεροι της χρονιάς από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και από την Γ’ Εθνική κατηγορία, σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο, είναι οι:

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ Eθνικής
Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός) – Απονομή Ε. Αυλωνίτου (εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ).

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β’ Εθνικής
Καλτσάς (Βέροια) – Απονομή Β. Γείτονας (εκπρόσωπος ΚΚΕ).

Καλύτερος Τερματοφύλακας Β’ Εθνικής
Τζενάμο (Παναιτωλικός) – Απονομή Α. Νικοπολίδης (Αντιπρόεδρος ΠΣΑΠ).

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)
Κατσικοκέρης (Πλατανιάς) – Απονομή Σ. Καλογιάννης (Πρόεδρος Β’-Γ’ Εθνικής).

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)
Ντίνας (Παναχαϊκή 2005) – Απονομή Π. Ψαράκη (Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων).

Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ’ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)
Λιούρδης (Πλατανιάς) – Απονομή Κ. Παναγοπούλου (Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι).

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)
Λιβέρης (Ζάκυνθος) – Απονομή Σ. Ανδριόπουλος (Διευθυντής ΑΣΑΕΔ).

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)
Τριανταφυλλάκος (Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών) – Απονομή Α. Κατσιμπέρης (Υποστράτηγος, εκπρόσωπος αρχηγού ΕΛΑΣ).

Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ’ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)
Κελπέκης (Αναγέννηση Γιαννιτσών) – Απονομή Ν. Ανασόπουλος (Γ’ Αντιπρόεδρος ΕΠΟ).

Απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία στους πρώτους σκόρερ των πρωταθλημάτων:

Πρώτος Σκόρερ Superleague
Σισέ (Παναθηναϊκός) 20γκολ – Απονομή Α. Αντωνιάδης (Επίτιμος Πρόεδρος ΠΣΑΠ).

Πρώτος Σκόρερ Β’ Εθνικής
Μπακαγιόκο (ΠΑΣ Γιάννινα) 19 γκολ – Απονομή Κ. Ανανιάδης (PR Manager FORTHNET – NOVA).

Πρώτος Σκόρερ Γ’ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)
Κατσικοκέρης (Πλατανιάς) 14 γκολ – Απονομή Σ. Γεωργακόπουλος (Αντιστράτηγος, εκπρόσωπος αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος).

Πρώτος Σκόρερ Γ’ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)
Κανελλόπουλος (Φωκικός) 17 γκολ – Απονομή Δ. Τσιαβής (Υποπλοίαρχος, εκπρόσωπος αρχηγού Λιμενικού Σώματος).

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Νίκος Νταμπίζας, Φάνης Κατεργιαννάκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Τάσος Κατσιαμπής. Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου (το βραβείο παρέλαβαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο μάνατζερ της Εθνικής μας ομάδας Τάκης Φύσσας και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης, από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννη Σπανουδάκη) για τις διαδοχικές επιτυχίες της, στον Νίκο Βασιλείου του Θρασύβουλου, για τη συνεχή παρουσία του στην ίδια ομάδα, εδώ και 20 χρόνια (την απονομή έκανε ο πατέρας Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου) και στον δημοσιογράφο Γιάννη Δέλκο για την πολυετή επαγγελματική δράση του, πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου (η απονομή έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Παύλο Γερακάρη).

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Σας καλωσορίζω στην 30η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων ΠΣΑΠ-ΟΠΑΠ στους καλύτερους της σεζόν 2010-2011, αλλά και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με τη συνολική παρουσία τους στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πάντα πίστευα ότι το καλύτερο βραβείο είναι αυτό που σου δίνουν οι συνάδελφοι σου. Γιατί η δική τους κρίση είναι η αυθεντικότερη και η ετυμηγορία τους, μέσα από τις ψήφους τους, αποτελεί επιβεβαίωση, τιμή και καταξίωση για έναν ποδοσφαιριστή.
Είμαστε εδώ ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Για να βραβεύσουμε τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου μας, όπως αυτοί αναδείχθηκαν μέσα από τη ψηφοφορία των αρχηγών όλων των ομάδων.
Ανάμεσα τους, σε κυρίαρχη θέση, η ομάδα της καρδιάς μας. Η Εθνική Ελλάδος. Η ομάδα όλων των Ελλήνων. Όλοι γνωρίζουμε, γιατί το βιώνουμε, άμεσα ή έμμεσα, ότι οι καιροί δεν είναι απλώς και μόνο δύσκολοι, αλλά, μοιάζουν πια να κρύβουν δράματα και τραγωδίες μέσα από καθημερινές ιστορίες που όλοι μας μαθαίνουμε, ζούμε ή βλέπουμε. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται. Σκληρά. Ο χώρος του ποδοσφαίρου μας δε θα μπορούσε να έχει άλλη τύχη.
Δυστυχώς, ωστόσο, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που πληρώνουν, πλέον, βαρύτατο τίμημα για τα δεινά του ποδοσφαίρου μας, με την εξαθλίωση που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συναδέλφους μας, κυρίως στη δεύτερη και την τρίτη Εθνική κατηγορία αλλά και σε αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, όσο και αν αυτό φαινόταν αδιανόητο.
Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία αποτελούσαν εξαιρέσεις για τους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Τώρα, σχεδόν, είναι ο κανόνας. Ο ΠΣΑΠ είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές, απαιτώντας τα αυτονόητα. Την ασφάλιση τους, την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας τους, τη συνέπεια στις πληρωμές τους, την αντιμετώπιση τους με όρους αξιοπρέπειας, ισοτιμίας και ισονομίας, τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών και προϋποθέσεων, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα πιο πολλά στους συναδέλφους μας, σε παροχές, υποστήριξη, ενημέρωση, προβολή, εκπροσώπηση, επιμόρφωση.
Είμαστε εδώ για να προσπαθούμε, όχι με τη στενή έννοια του συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά, ως συνάδελφοι που γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε εικόνα για το τι χρειάζεται να γίνει. Χαιρόμαστε επειδή βλέπουμε ότι πολλές από τις προτάσεις μας, για διάφορα θέματα του ποδοσφαίρου μας, υλοποιούνται. Μέσα από τη συνεργασία και την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να γίνουν πολλά στο ποδόσφαιρο μας.
Η κρίση δε φέρνει την καταστροφή. Ελπίζουμε ωστόσο ότι δε θα είναι και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές, τα εύκολα θύματα…
Ευχαριστούμε θερμά την ΟΠΑΠ ΑΕ για την ευγενική χορηγία της προς τον ΠΣΑΠ, καθώς με την πολύτιμη αρωγή της, στάθηκε δυνατή η πραγματοποίηση της “Γιορτής του Ποδοσφαιριστή” και σε αυτή τη δύσκολη, από κάθε άποψη, χρονική συγκυρία.
Επίσης, αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνεργασία μας με την NOVA που μεταδίδει απευθείας την εκδήλωση μας. Να είστε όλοι καλά και να αγαπάτε το ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του, τους ποδοσφαιριστές».

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την  παρουσία τους, ως εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής του μεγαλύτερου επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας μας, ο Αντιπρόεδρος της Superleague Γιώργος Μποροβίλος και ο Διευθυντής της Superleague Μιχάλης Αναγνώστου.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη