Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές δίνουν το καλό παράδειγμα

ΝΕΑ

IMG_1129 (1)1258498 (2)

Οι ποδοσφαιριστές, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έστειλαν δυνατό μήνυμα έμπρακτης υποστήριξης στον αγώνα για την θεραπεία του καρκίνου.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 2004, Εθνική μας ομάδα και η τωρινή Εθνική Ελλάδος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που, οργάνωσε εξαιρετικά επιτυχή δράση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με το σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών», στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», τον Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», το «Όραμα Ελπίδας» και τη Διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Σοφία.

Οι Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Λάκης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης, Βασίλης Τσιάρτας από την Εθνική ομάδα του 2004 και ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου των Εθνικών μας ομάδων Γιώργος Καραγκούνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Σέρχιο Μαρκαριάν μαζί με τους συνεργάτες του Νίκο Κωστένογλου, Φάνη Κατεργιαννάκη, Νεκτάριο Πανταζή, Σταμάτη Αντωνίου και τους διεθνείς Λουκά Βύντρα, Στέφανο Καπίνο, Δημήτρη Κολοβό, Παναγιώτη Κονέ, Κώστα Μανωλά, Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Ανδρέα Σάμαρη, Χρήστο Τασουλή, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Βασίλη Τοροσίδη, Γιάννη Φετφατζίδη, Κώστα Φορτούνη, Ταξιάρχη Φούντα, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, απο την σημερινή Εθνική Ελλάδος, βρέθηκαν κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» και τους γονείς τους και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενισχύοντας τον αγώνα για την θεραπεία του καρκίνου.

1258454 (1)

Στην εκδήλωση, παρέστη σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ ( Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, Αντιπρόεδρος Ιωάννης Λαζανάς, Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος, Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτης Συρίγος, Ειδικός Γραμματέας Παναγιώτης Κόρμπος, Μέλη Άγγελος Βέρτζος, Κώστας Κωνσταντινίδης ), όπως και ο προπονητής της ομάδας παλαιμάχων του Συνδέσμου Μπάμπης Ζελενίτσας και ο συνεργάτης του ΠΣΑΠ Κώστας Παπαδόπουλος.

1258476

Εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας παρέστη ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Ανατολίτης.

Την «Ελπίδα» και το «Όραμα Ελπίδας» εκπροσώπησε η Πρόεδρος των δύο φορέων Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την «Πίστη» ο Πρόεδρός της Χρήστος Βλάχος και το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Εμμανουήλ Παπασάββας.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του κόμματος, βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη επεσήμανε «Εσείς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που με τόση αγωνία σας περιμέναμε αυτές τις ημέρες, δείχνετε το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού. Με συγκινεί η συμπαράστασή σας και το γεγονός ότι βρίσκεστε δίπλα στα παιδιά, σε στιγμές που πάντα θα θυμούνται. Υπάρχουν 13.500 δότες μυελού των οστών σε όλη την Ελλάδα. Με τη δική σας βοήθεια θα πολλαπλασιαστούν. Μας δίνετε κουράγιο και σας οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γιατί το δικό σας παράδειγμα θα ενθαρρύνει και άλλους. Ευχαριστώ θερμά και συγχαίρω τον ΠΣΑΠ και την «Πίστη» για αυτή την πρωτοβουλία».

1258445

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος τόνισε «Πραγματικά, αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για το γεγονός ότι τόσοι άξιοι και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες, συντάχθηκαν στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Εμείς, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, είμαστε ταπεινοί αρωγοί της προσπάθειας αυτής, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για τη θεραπεία του καρκίνου. Το σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» πρέπει να ακουσθεί δυνατά παντού, καθώς, στην κυριολεξία, η πραγματοποίηση αυτού του μηνύματος σώζει ζωές. Και φυσικά δε σταματάμε εδώ.

IMG_6274

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους για τη δημιουργία χώρου στην Αθήνα, κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου θα φιλοξενούνται παιδιά ποδοσφαιριστών, αλλά και λοιπών συνανθρώπων μας, τα οποία έχουν ανάγκη νοσηλείας, μαζί με τις οικογένειές τους.

«Το Σπίτι φιλοξενίας από τον Ποδοσφαιριστή» θα είναι ο δικός τους χώρος και θα αποτελεί την κορωνίδα της προσφοράς του επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην κοινωνία, καθώς και σε αδύναμα μέλη της.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε…

Σας ευχαριστούμε ξανά από καρδιάς για την ανταπόκρισή σας.».

IMG_6362 (1)

Ο Πρόεδρος της «Πίστης» Χρήστος Βλάχος ανέφερε «ευχαριστούμε πολύ τον ΠΣΑΠ που είναι πάντα κοντά μας. Μπράβο στους ποδοσφαιριστές για την ευαισθησία τους. Το αίμα το έδωσε ο Χριστός για να σωθεί ο κόσμος. Ας πάρουμε το παράδειγμά Του, γιατί και ο μυελός των οστών, αίμα είναι. Και θα σώσουμε συνανθρώπους μας».

IMG_6349 (1)

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Εμμανουήλ Παπασάββας, είπε «δίνετε μαθήματα ζωής εσείς οι ποδοσφαιριστές και πραγματικά σας αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια για την ευαισθησία και το μεγαλείο της ψυχής σας».

Από τον ΠΣΑΠ, ο οποίος είχε ετοιμάσει πανό και υλικό προβολής για την εκδήλωση, δόθηκαν αναμνηστικές φανέλες της Εθνικής μας ομάδας στους εκπροσώπους των φορέων (δωρεά από την εταιρεία FF GROUP-Nike) και 200 φανελάκια (δωρεά της εταιρείας Football Pro), οι οποίοι παρέστησαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπως και στους διεθνείς μας του 2004 ενώ 200 φανέλες πήραν και όλα τα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.

Επίσης, τιμήθηκε η Εθνική μας ομάδα, στο πρόσωπο του Γιώργου Καραγκούνη, από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ όλοι οι διεθνείς, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση, επίσης, έλαβαν αναμνηστικά.

IMG_6377 (1)

Τιμητική πλακέτα δόθηκε από την Πρόεδρο της «Ελπίδας» στον Π.Σ.Α.Π και την «Πίστη», ενώ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, από την πλευρά του, βράβευσε τους Συλλόγους «Η Πίστη», «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» όπως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββα για το κοινωνικό έργο τους, με εκμαγεία της Υγείας.

[justified_image_grid id=7449] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη