Η Δυναμική της Football League

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών χαιρετίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία την αλλαγή σελίδας και το νέο ξεκίνημα της Football League και ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια, η οποία ως στόχο έχει την προβολή, την ανάδειξη και την εμπορική αξιοποίηση αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος πρωταθλήματος.

Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Football League και εκφράζουμε την βεβαιότητα μας ότι αυτή η διοργάνωση θα κερδίσει το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων φιλάθλων και θα προσελκύσει την προσοχή εκείνων που είναι έτοιμοι να αντιληφθούν την εμπορικότητα της και να επωφεληθούν από την υπεραξία της.

Το πρωτάθλημα της Football League αποτελεί την βάση της δομής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και αποτελεί το μεταβατικό στάδιο από το οποίο η πλειονότητα των επαγγελματιών συναδέλφων μας, κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς το πρωτάθλημα της Super League, αλλά και προς τις Εθνικές ομάδες.

Οι μισοί περίπου από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα σε ομάδες της Super League και στην Εθνική Ανδρών, έχουν αγωνισθεί σε ομάδες της Football League. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι η Football League λειτουργεί ως προθάλαμος προσωπικής και αθλητικής ωρίμανσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Το πρωτάθλημα της Football League προσφέρει την δυνατότητα στους συναδέλφους μας, να εξελιχθούν, να αναδειχθούν, να διεκδικήσουν θέση σε υψηλότερο επίπεδο, κυνηγώντας το όνειρο τους, σε περιβάλλον απόλυτα ανταγωνιστικό.

Το γεγονός ότι ο ηλικιακά μικρότερος υποχρεώνεται να διεκδικήσει θέση και επιτυχία από συμπαίκτες και αντιπάλους που είναι περισσότερο έμπειροι και με πιο πολλά χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο, τον ωριμάζει, τον κάνει καλύτερο και παράλληλα τον προετοιμάζει για το επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του.

Διαμορφώνεται μέσα από αγώνες δύσκολους, αμφίρροπους και κρίσιμους και γίνεται καλύτερος, αποδεικνύοντας όχι μόνο την χρησιμότητα και τις δεξιότητες, αλλά και το ταλέντο του.

Η υψηλού επιπέδου αγωνιστικότητα, οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, η δύναμη της έδρας, αλλά και η έμφαση στον αγώνα επιβίωσης, καθώς, κανόνας σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ότι οφείλεις να είσαι φιλόδοξος, ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα, δημιουργούν ένα εξαιρετικό θέαμα, με δυναμική και προοπτική.

Άλλωστε, η αποδοχή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, της Football League, είναι δεδομένη και αφορά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όχι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα, μα κυρίως την περιφέρεια που εκπροσωπείται με σημαντική γεωγραφική διασπορά σε ένα πρωτάθλημα που αγγίζει και ενδιαφέρει όλους.

Η ελληνικότητα του πρωταθλήματος είναι δεδομένο, επίσης, ότι συγκινεί και συναρπάζει, καθώς, με ποσοστό συμμετοχής 87% για τους Έλληνες συναδέλφους μας, στα παιχνίδια της Football League, οι φίλαθλοι αισθάνονται ότι δένονται περισσότερο με τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τους δικούς τους ήρωες που είναι εκείνοι που τους χαρίζουν συγκινήσεις και επιτυχίες, μα ταυτόχρονα είναι οικεία σε αυτούς πρόσωπα.

Η Football League πρέπει να είναι η βάση του ποδοσφαίρου μας, ώστε πάνω σε αυτήν να οικοδομηθεί ένα καλύτερο έργο, μία περισσότερο ολοκληρωμένη σύνθεση αρχών και αξιών, αλλά, πρωτίστως, ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Όλοι πρέπει να αποδεχθούν ότι από αυτό το πρωτάθλημα ξεκινούν τα πάντα, καθώς ενώνει την βιτρίνα με την κοιτίδα του παιχνιδιού μας, την πλούσια δεξαμενή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής περιφέρειας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα εκφρασθεί, από κάθε πλευρά, το ανάλογο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα της Football League, σε πλαίσιο και λογική ανταποδοτικότητας.

Το εγγυάται, άλλωστε, η εικόνα και η αξία του πρωταθλήματος στο οποίο περιμένουμε να δούμε τα καλύτερα, μέσα από την αναβάθμιση του, με αισιοδοξία, ειλικρινές ενδιαφέρον, διάθεση και πνεύμα συνεργασίας και ενότητας που είναι απαραίτητο και υπαρκτό.

Το πρωτάθλημα της Football League αξίζει προσοχής και στήριξης. Για την ακρίβεια, μάλιστα, τις δικαιούται. Ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος σε κάθε προσπάθεια που ως στόχο έχει την προβολή και αναβάθμιση του πρωταθλήματος που αφορά όλους.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη