Γιώργος Κατίδης: «Η Ελλάδα μπορεί να το σηκώσει…»

«Πήγαμε και πέρσι με την U18 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα, πιστεύω ότι με την U19 θα το πάρουμε, δε θα το αφήσουμε το Κύπελλο. Θα το σηκώσουμε στη Ρουμανία…».
Ο μέσος του Άρη και της Εθνικής Νέων Γιώργος Κατίδης, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο psapp.gr, πρωταγωνίστησε στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ταλέντο είναι φανερό ότι υπάρχει στην Εθνική μας ομάδα και φυσικά οι προοπτικές για ό, τι θα ακολουθήσει είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Ο Κατίδης είναι ένας από τους 7 ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας των Νέων που έχουν γεννηθεί το 1993. Όλες οι άλλες ομάδες στα προκριματικά της διοργάνωσης αγωνίζονται με παίκτες που γεννήθηκαν το 1992 ενώ η Ελλάδα έχει τους πιο μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές καθώς στο δυναμικό της ανήκουν ακόμα και 94άρηδες.
Πέρσι, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U 18 είχαν πάρει μέρος οι Κατίδης, Σταφυλίδης, Μαυρίας, Καπίνος, Ρουγκάλας, Διαμαντάκος, Μαρινάκης. Τώρα, ακολουθούν την Εθνική Νέων στη Ρουμανία.
«Προς το παρόν έχουμε προκριθεί εμείς και η Σερβία. Από τις ομάδες που διεκδικούν τώρα την πρόκριση τους, στους άλλους Ομίλους, η Αγγλία είναι η καλύτερη και με αυτήν πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο». Δεν κρύβει την αισιοδοξία του ο Κατίδης ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος στον Άρη αλλά στην Εθνική ομάδα έχει περισσότερο ελεύθερο ρόλο ως κεντρικός μέσος.
Πάντως, στον Άρη, όπου έγινε επαγγελματίας με εισήγηση του Κούπερ το περασμένο καλοκαίρι, χρησιμοποιήθηκε εφέτος μόλις σε 3 αγώνες. Με τον Πανιώνιο ξεκίνησε ως βασικός, με τον Παναθηναϊκό μπήκε στο ημίχρονο και απέναντι στην Καβάλα έπαιξε για 5 λεπτά.
«Στην Ελλάδα είσαι ταλέντο μέχρι τα…24 ενώ στο εξωτερικό σε εμπιστεύονται από τα 17» λέει ο Κατίδης και προσθέτει «Κανείς δε λέει βέβαια ότι είμαστε έτοιμοι να παίζουμε βασικοί στη Σούπερ Λίγκα αλλά τουλάχιστον ας έχουμε πιο πολλές ευκαιρίες, να παίρνουμε παιχνίδια. Βλέπω ότι δεν μας εμπιστεύονται ούτε για 20 λεπτά…Πως θα πάρουμε έτσι εμπειρίες και πως θα μάθουμε για να προχωρήσουμε…».
Προέρχεται από τον Ηρακλή Αγίου Λουκά, τοπική ομάδα στην περιοχή των Γιαννιτσών, ο Κατίδης. Πήγε στον Άρη πριν από 3 χρόνια, με εισήγηση του Πέτρου Πασσαλή και ένας άλλος σπουδαίος μέσος του παρελθόντος, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ήταν εκείνος ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική Παίδων.
Για τον γεννημένο τον Φεβρουάριο του 1993 ποδοσφαιριστή, πρότυπο αμυντικού μέσου είναι ο Τσάβι ενώ δεν κρύβει και ότι του αρέσει το στυλ του Φαν ντερ Φάαρτ.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη