ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑΝΕΑ

Εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει με διαγραφή χρεών ομάδων και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος ποδοσφαιριστών;
Πέντε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της πρώην Π.Α.Ε. Α.Ο. Η ΘΗΒΑ, Νίκος Αντωνιάδης Νίκος Γραβάνης, Νίκος Λουμπαρδέας, Γιώργος Μοστράτος, Διονύσης Στούπας, που το 2007 αγωνίζονταν με την Θήβα στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία από όπου και υποβιβάστηκε, ζήτησαν τα χρήματα τους από την τότε Πρόεδρο κ. Βασιλική Κοροπούλη, με τη διαδικασία εφαρμογής για πρώτη φορά στην Ελλάδα της προσωπικής ευθύνης των Προέδρων των ομάδων που εισήχθη στον αθλητικό νόμο 2725/1999 με το νόμο 3479/2006, Φ.Ε.Κ. Α 152/19.06.2006.
Όταν το 2008 οι ποδοσφαιριστές δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία της τότε Προέδρου με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θήβας, οι εφημερίδες έγραψαν «Σανίδα σωτηρίας με την ελπίδα δικαίωσης» και δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι οι ποδοσφαιριστές θα λάμβαναν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους, καθώς είχαν μείνει άνεργοι, απλήρωτοι και είχαν οικογένειες και υποχρεώσεις.
Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ αναγκάστηκαν οι ποδοσφαιριστές να πάνε σχεδόν 10 φορές για δικάσιμους στη Θήβα για την εκτέλεση αποφάσεων Ασφαλιστικών Μέτρων και Αγωγής, τις οποίες η τότε Πρόεδρος δεν εκτελούσε χρησιμοποιώντας ένδικα βοηθήματα αναστολών και ανακοπών επί αποφάσεων, αλλά και επί διαδικασιών όπως πλειστηριασμών, που απορρίπτονταν άλλοτε και άλλοτε γίνονταν δεκτά κερδίζοντας χρόνο, ήλθαν σε ένα συμβιβασμό με την τότε Πρόεδρο για να τους καταβάλει καταρχήν τα έξοδα τους και κάποια ποσά και να αναστείλουν όλες τις ενέργειες τους εις βάρος της, συμπεριλαμβανομένης και της συναινετικής αναβολής επί της μήνυσης που έχουν καταθέσει εις βάρος της για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους μέχρι την έκδοση απόφασης από το Εφετείο Αθηνών επί της εργατικής τους διαφοράς, η οποία συζητήθηκε στις 25/01/2011.
Όμως, η τότε Πρόεδρος κατέθεσε αγωγή εναντίον τους ζητώντας 300.000 € για την ηθική βλάβη που υπέστη από την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, τη συζήτηση της οποίας και την καταδίκη των ποδοσφαιριστών ζήτησε τον Οκτώβριο του 2010.
Η συζήτηση αυτή ανεβλήθη για τον Οκτώβριο του 2011, λόγω απεργίας τότε των δικαστικών υπαλλήλων. Η Πρόεδρος όμως, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτήν την κίνηση, αλλά κατέθεσε και μήνυση εναντίον των ποδοσφαιριστών, αλλά και του μάρτυρά τους στη συζήτηση της Προσωρινής Διαταγής, του τότε βοηθού προπονητή της ομάδος, επειδή, κατά τον ισχυρισμό της, όταν κατέθετε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν να φάνε, αφού δεν έπαιρναν τους μισθούς τους, προσέβαλε την ίδια!
Έτσι, στις 18/05/2011, το Πλημμελειοδικείο Θήβας καλείται να αποφασίσει, αν μια μορφή εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνιστά η περίπτωση κατά την οποία η ομάδα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, πέφτει κατηγορία και αλλάζει νομική προσωπικότητα, μετατρέπεται σε Τ.Α.Π., ώστε να μην την «ακολουθούν» τα χρέη, αλλά, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φάνε, ούτε να συντηρηθούν και να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη