ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑΝΕΑ

Ο ΠΣΑΠ απέστειλε στους Αρχηγούς των Κομμάτων την παρακάτω επιστολή:

Δεκάδες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν προσφέρει σπουδαίες αθλητικές υπηρεσίες κατά τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα έχουν σπουδαία συνεισφορά, γενικότερα, στην κοινωνία μας, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν σήμερα οξύτατο πρόβλημα για το οποίο απαιτείται η δική σας κατανόηση και συνδρομή ώστε να αντιμετωπισθεί.
Για το θέμα αυτό, το οποίο αφορά την ασφάλιση ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και την αδυναμία που υπάρχει προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, έχουμε απευθυνθεί, με διαδοχικά έγγραφα μας, στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κουτρουμάνη.
Το πρόβλημα αφορά την εκκρεμότητα για τη χορήγηση δικαιώματος εξαγοράς ενσήμων προηγουμένων ετών, από συναδέλφους μας ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, από τις υπάρχουσες διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές καθώς, πέραν του χρόνου πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν άλλα έτη ως πλασματικά έτη ασφάλισης, καθώς, ουσιαστικά, καμία από τις  σχετικές κατηγορίες δεν αφορά τους ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση τους.
Ζητούμε από εσάς να βοηθήσετε ώστε να υπάρξει μία ρύθμιση που θα αφορά τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι εντέλει οι μόνοι ασφαλισμένοι οι οποίοι κυριολεκτικά είναι πλήρως ακατοχύρωτοι.
Είναι προφανές ότι δε ζητάμε προνομιακή αντιμετώπιση, αλλά, ευαισθησία και δικαιοσύνη για πρώην εργαζόμενους ποδοσφαιριστές που στερούνται μίας αξιοπρεπούς ασφαλιστικής παροχής. Δε θέλουμε χρήματα ή δώρα.
Ζητούμε, παρακλητικά, να αποκτήσουν πολλά μέλη μας – τα οποία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν, έστω  κατ’ ελάχιστον, συνταξιοδοτικό δικαίωμα – τη δυνατότητα  να ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα σε αμειβόμενους πρώην ποδοσφαιριστές, να αναγνωρίσουν αναδρομικώς στον Κλάδο Συντάξεως του ΙΚΑ τον χρόνο που, στο παρελθόν, απασχολήθηκαν ως ποδοσφαιριστές.
Μία τέτοια ρύθμιση θα αποβεί σωτήρια για ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν σε ομάδες Α’- Β’- Γ’ Εθνικής κατηγορίας και έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ελπίζουμε στην βοήθεια σας για τους ανθρώπους που μας έκαναν όλους υπερήφανους, ωστόσο, σήμερα, δεν έχουν ούτε καν μία μικρή σύνταξη για να επιβιώσουν.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα τις επιστολές μας προς τον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη με αριθμό πρωτοκόλλου 2106/27.06.2011 και 2171/04.10.2011 και ενδεικτικά επισυνάπτουμε και 2 καταστάσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Άρη και Ηρακλή με ονόματα συναδέλφων μας, που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Με εκτίμηση

Στέλιος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος ΠΣΑΠ

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη