Επιστολή στον κ. Μπαλτάκο για την Εθνική Ομάδα Γυναικών

ΝΕΑ

Ο ΠΣΑΠΠ έστειλε την κάτωθι επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο με θέμα την Εθνική Ομάδα Γυναικών:

‘ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα της αντίστοιχης της Αργεντινής, στην πρόταση που της έγινε για διεξαγωγή φιλικών αγώνων σε Ελλάδα και Αργεντινή, σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Γυναικών.

Θεωρούμε πως επίσημα φιλικά τέτοιου βεληνεκούς θα ανεβάσουν το επίπεδο της Εθνικής μας Ομάδας και θα δώσουν το δικαίωμα στον Ομοσπονδιακό μας προπονητή να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι διεθνείς μας ποδοσφαιρίστριες θα αποκομίσουν υψηλού επιπέδου εμπειρίες.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί το status quo η Εθνική μας Ομάδα Γυναικών να δίνει ελάχιστα διεθνή φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με αντίστοιχα συγκροτήματα του εξωτερικού και αντ’ αυτού επιλέγεται η λύση για διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων με τμήματα υποδομών των ΠΑΕ, εξέλιξη που δεν συμβαδίζει με το κύρος που θα πρέπει να έχει ως Εθνική Ομάδα και συνάμα θεωρούμε πως δεν συνεισφέρουν κατ’ ελάχιστον στην αγωνιστική της βελτίωση.

Από την πλευρά σας θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην Εθνική Ομάδα Γυναικών με ίσες ευκαιρίες και ίδια δικαιώματα σε σχέση με εκείνη των Ανδρών, από τα πολύ απλά μέχρι και τα πλέον σύνθετα ζητήματα, δείχνοντας έμπρακτα πως οι μεγάλες παθογένειες ανήκουν στο παρελθόν.

Να είστε σίγουρος πως αν πραγματοποιηθούν τα βήματα προς τα εμπρός σύντομα όλοι μας θα δούμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα, αφού περισσεύει το ταλέντο και η διάθεση από τις ποδοσφαιρίστριές μας.’

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη