Επισκέψεις ΠΣΑΠ σε σχολεία της Λιβαδειάς

ΝΕΑΣΧΟΛΕΙΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, καθώς επίσης και στο 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της ενημερωτικής – εκπαιδευτικής εκστρατείας που πραγματοποιείται από τον ΠΣΑΠ σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια.

H δράση του ΠΣΑΠ πραγματοποιήθηκε με την άδεια και την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, την υποστήριξη της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και, ειδικότερα, των Διευθυντών κ.κ. Μιχαήλ Γιαννιού και Αλέξανδρου Καρκάνα, αντίστοιχα, αλλά και την άριστη συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων, της κ. Δήμητρας Πρέντζα (4ο Γυμνάσιο) και των κ.κ. Παναγιώτη Παγώνη (7ο Δημοτικό), Αθανάσιου Ζαχαροδήμου (8ο Δημοτικό).

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Λαζανάς, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πούλιος, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιος Συρίγος και ο συνεργάτης του ΠΣΑΠ – φωτογράφος, Γεώργιος Φιλιππίδης.

Αξιοσημείωτη και ουσιώδης για την επιτυχία των επισκέψεων ήταν η συμβολή εκπροσώπων της ΠΑΕ Λεβαδειακός Τάσου Παστού και Δημητρίου Φαράντου, αλλά και των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ: Αθανασίου Μουλόπουλου, Θοδωρή Τριποτσέρη, Κωνσταντίνου Μανωλά, Παναγιώτη Τσιντώτα, Σανέλ Γιάχιτς, Πέτρου Γιακουμάκη και Κωνσταντίνου Παππά.

Στους μαθητές έγινε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την βία, τον ρατσισμό, το doping, τη σημασία της προστασίας της υγείας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να επιδεικνύουν, με όποια ιδιότητα προσεγγίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και συνολικά τον αθλητισμό, φιλαθλητικό πνεύμα.

Στα σχολεία διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά περικάρπια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού αλλά και με μήνυμα ευαισθητοποίησης υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών.

Η εκστρατεία του ΠΣΑΠ στα σχολεία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015 και συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, γνωρίζοντας εξαιρετική απήχηση πανελλαδικά αλλά και με απόλυτη αποδοχή της σημασίας και της αξίας αυτής της προσπάθειας που αποσκοπεί στη δημιουργία συνειδητοποιημένων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

Η δράση του ΠΣΑΠ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων, θα συνεχισθεί με τετραετή ορίζοντα και επισκέψεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

[justified_image_grid id=8490]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη