Επαινοι προς τον ΠΣΑΠ για την εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία

ΝΕΑ

Με επαίνους και συγχαρητήρια για το έργο του Συνδέσμου, γέμισαν την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ ( Αντιπρόεδρος Γιάννης Λαζανάς, Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος, Ειδικός Γραμματέας Παναγιώτης Κόρμπος ) , το διδακτικό προσωπικό, οι γονείς και τα παιδιά του 50ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, που βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης.

Τα μέλη της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών άκουσαν τα καλύτερα για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΠΣΑΠ με σύνθημα ‘’ Βάλε Τέρμα στη Βία ‘’, που είναι σε εξέλιξη από την αρχή της φετινής χρονιάς, με στόχο την πρόληψη κι αποτροπή φαινομένων βίας, ρατσισμού και bullying.

Από τους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ έγινε ομιλία στα παιδιά, δόθηκαν βραχιολάκια με το σύνθημα κατά της βίας και μοιράσθηκε αθλητικό υλικό.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιάννης Λαζανάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 50υ Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, επεσήμανε μιλώντας σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά :

« Είμαστε εδώ κοντά σας, στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, με τα καλύτερα αισθήματα αγάπης και με τις καλύτερες σκέψεις για εσάς, γιατί εσείς είστε το μέλλον κι η έγνοια μας, η μεγάλη μας ελπίδα.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών οργανώνει, από την αρχή της φετινής χρονιάς και για τα επόμενα 5 χρόνια, εκστρατεία ενημέρωσης στα παιδιά των Δημοτικών και των Γυμνασίων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να προλάβουμε φαινόμενα βίας, ρατσισμού και bullying.

Η πρόληψη είναι ότι σημαντικότερο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που πρέπει να μένουν μακριά από τις αυλές των σχολείων, τα γήπεδα, την κοινωνία συνολικά. Είμαστε κοντά σας για να σας μεταδώσουμε το μήνυμα μας με το σύνθημα ‘’Βάλε Τέρμα στην Βία’’, με την ελπίδα να είστε, πάντα, σωστοί φίλαθλοι.

Εσείς είστε εκείνοι που θα δώσουν νέα πνοή στο ποδόσφαιρο μας, γενικά στον ελληνικό αθλητισμό. Περιμένουμε πολλά από εσάς, αλλά, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να έχουν κυρίαρχη θέση η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, το ήθος, η ευγενής άμιλλα, η αναγνώριση της ισότητας, καθώς, στον αθλητισμό δεν υπάρχει διαφορετικότητα, είμαστε όλοι ίσοι.

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας, αλλά, αγαπάμε το παιχνίδι, όχι απαραίτητα τη νίκη.
Παθιαζόμαστε για το ποδόσφαιρο, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι πρέπει να προσέχουμε τον συνάνθρωπο μας, ώστε να έχουμε την προσδοκία ότι θα μας προσέξει κι εκείνος.

Υπάρχουν αρχές κι αξίες στον αθλητισμό και όσο τις έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας, τόσο θα προχωράμε με συνέπεια και σταθερότητα. Αυτό λέμε διαρκώς στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ως ΠΣΑΠ , αυτό επαναλαμβάνουμε και προς εσάς.

Σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και να προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε ώστε να συνδυάζετε την γνώση που σας προσφέρει το σχολείο, χάρη στους δασκάλους σας, με τον αθλητισμό, με όποια ιδιότητα κι αν θέλετε να έχετε ».

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη