Ευκαιρία εκπαίδευσης για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές

ΝΕΑ

Η FIFPro συνεισφέρει την βοήθεια της στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος το οποίο παρέχει σε διεθνείς ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες μάνατζμεντ, ώστε να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το ποδοσφαιρικό μέλλον τους.

Πρόκειται για πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ειδικά για ποδοσφαιριστές που αντιπροσωπεύουν την πατρίδα τους σε εθνικό επίπεδο, το UEFA Executive Master for International Players (UEFA MIP) που είναι πλέον σε λειτουργία, καθώς, έχει σχεδιασθεί ώστε να παρέχει σε εκείνους που εγκαταλείπουν τους αγωνιστικούς χώρους, τη δυνατότητα να διεκδικούν την παρουσία τους στο υψηλότερο επίπεδο της διοίκησης.

Η FIFPro, μαζί με την ομάδα από το UEFA MIP, θα επιμορφώσει τους σπουδαστές για τον ρόλο των ποδοσφαιριστών και των Συνδέσμων ποδοσφαιριστών στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, για τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν θετική διαφορά στη δημιουργία μιας δίκαιης κι ισορροπημένης βιομηχανίας αλλά και στο επάγγελμα για το οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να είναι υπερήφανοι, το δικό τους επάγγελμα.

Το σπίτι της FIFPro , που βρίσκεται κοντά στο Άμστερνταμ, είναι ένα κέντρο γνώσης όπου όλοι οι σπουδαστές από όλο τον κόσμο μπορούν να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατέψουν την ευημερία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tο πρόγραμμα, είναι εναρμονισμένο με το FIFPro Online Academy που προσφέρει δυνατότητες σπουδών στο Sport Management, τομέας που απασχολεί ιδιαίτερα την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών, καθώς μέσα στις θεμελιώδεις αρχές της είναι κι η δημιουργία προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο.

Σε αυτό το πρόγραμμα, για το οποίο λήγει την 1η Ιουλίου 2015 η προθεσμία εγγραφής, μπορεί κανείς να συνδυάσει την ποδοσφαιρική καριέρα με την εκπαίδευση.

“Οι ποδοσφαιριστές είναι το αίμα κι η ζωή του ποδοσφαίρου’’ επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, Theo van Seggelen.

“Έχουν μία μοναδική δυναμική και προοπτική και κριτικό ρόλο με τον οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν ότι το παιχνίδι προστατεύεται, διοικείται σωστά και με καλή προετοιμασία για τις προκλήσεις που ακολουθούν.”

“Οι κορυφαίοι αθλητές, είναι συνηθισμένοι στον ανταγωνισμό και ξέρουν ακριβώς τι απαιτείται ώστε να είναι αποτελεσματικοί ηγέτες διαχειριζόμενοι καταστάσεις και φέρνοντας αποτελέσματα, κάτω από πίεση. Έχουν μία καλή βάση για την αρχή σε αυτόν τον τομέα, καθώς, πολλά από τα δικά τους προσόντα είναι απαραίτητα για όσους θέλουν να πάρουν υψηλές διοικητικές θέσεις” προσέθεσε ο Van Seggelen.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη