Δίπλα στους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ο ΠΣΑΠ

ΝΕΑ

Με τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας συναντήθηκαν, στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Έγινε αναλυτική και πλήρης ενημέρωση στους συναδέλφους, με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία τους αφορούν κι υπήρξε, παραγωγική και κατατοπιστική, ανταλλαγή απόψεων.
Από την πλευρά των μελών του ΔΣ του ΠΣΑΠ (Πρόεδρος Κώστας Πούλιος, Γενικός Γραμματέας Βασίλης Παπαδόπουλος, Ταμίας Σάκης Δημόπουλος), δόθηκαν όλες οι πληροφορίες, για ό, τι αφορά με τη συμφωνία του ΠΣΑΠ με την ΕΠΟ, την Superleague και την Football League για τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, την ασφάλιση τους, την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, τους κινδύνους από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά και από τυχόν εμπλοκή στο φαινόμενο των προσυννενοημένων αγώνων. Ειδικά αναφορικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, οι συνάδελφοι τάχθηκαν υπέρ της, απόλυτης, αναγκαιότητας για βελτίωση των ασφαλιστικών καλύψεων που ισχύουν για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ώστε να εξομοιωθούν οι παροχές της Superleague, με εκείνες που, ήδη, ισχύουν στην Football League και την Football League 2 και είναι επαρκείς. Άλλωστε, ειδικά μετά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που παρουσιάσθηκε στον γιό του συναδέλφου Γιάννη Αλεξίου, ο οποίος ήταν ακάλυπτος ασφαλιστικά, όλοι έχουν ευαισθητοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, σε ό, τι αφορά την προσπάθεια επιμόρφωσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με τη μέθοδο On-Line Academy, όπως και τη δημιουργία του Εγγυητικού Ταμείου, που θα λειτουργήσει προς όφελος των συναδέλφων.
Επισημάνθηκε η ανάγκη να είναι όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα βίας και ρατσισμού, ενώ έγινε ενημέρωση  και για το Τουρνουά Ελεύθερων ποδοσφαιριστών. το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτό το καλοκαίρι.
Οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ευχαρίστησαν τον ΠΣΑΠ για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση του ενώ συμφώνησαν ότι θα πρέπει ναι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, να ενημερώνουν για όποιο πρόβλημα έχουν ή όποιο παράδοξο συναντήσουν.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη