Δίπλα στον ΠΣΑΠ οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού

ΝΕΑ

Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού,στο προπονητήριο της ομάδας τους στο Κορωπί,στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών με τους συναδέλφους όλων των ομάδων,είχε εχθές (Τετάρτη 15 Απριλίου 2015) αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο,τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο,τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο και τον συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλο.

Έγινε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση προς τους συναδέλφους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και υπήρξε εκτενής αναφορά στα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού οι οποίοι συνεχάρησαν τη Διοίκηση του ΠΣΑΠ για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό της για τη συνέχεια.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα της ασφάλισης των συναδέλφων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών,που έχουν την καλύτερη κάλυψη που είχαν ποτέ,στα 38 χρόνια ζωής του Συνδέσμου. Μάλιστα,ειδικά οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού χαρακτήρισαν την ασφάλιση που έχουν στην Ελλάδα,χάρη στον ΠΣΑΠ,ως την καλύτερη που γνώρισαν ποτέ,όπου κι αν αγωνίσθηκαν και γι΄ αυτό συνεχάρησαν τη Διοίκηση του Συνδέσμου.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού,είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις θετικές εξελίξεις για το Εγγυητικό Ταμείο,που ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση των Κανονισμών και θα λειτουργεί,παρέχοντας κάλυψη αποδοχών στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Με αυτόν τον τρόπο,θα υπάρχει ομπρέλα προστασίας στους συναδέλφους μας και θα αντιμετωπιστεί η πρακτική των τελευταίων ετών με τον επιλεκτικό υποβιβασμό ομάδων ,για οικονομικούς λόγους και την επακόλουθη απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους,μαζί με όσα προβλέπονται από τα εν ισχύ συμβόλαια τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πήραν πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και αντάλλαξαν απόψεις με τους διοικούντες του ΠΣΑΠ,οι οποίοι άκουσαν τις ερωτήσεις τους και τους ανέλυσαν όλες τις ενέργειες και το πλάνο του Συνδέσμου.

Από τους διοικούντες τον ΠΣΑΠ επισημάνθηκε μάλιστα ότι το εξαιρετικό επίπεδο συνεννόησης του Συνδέσμου με την Σούπερ Λιγκ όπως και με την Φούτμπολ Λιγκ,έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να ενισχυθεί η θέση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα τους.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους,τόσο για την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας νομικής κάλυψης προς τα μέλη του ΠΣΑΠ όσο και για την εξασφάλιση και αναβάθμιση μιας σειράς άλλων υπηρεσιών (ελεύθερη είσοδος στα γήπεδα,επέκταση του προγράμματος FIFPro Online Academy στο οποίο μετέχουν τώρα οι συνάδελφοι Ζησόπουλος και Μπράχο,επέκταση του προγράμματος Don’t Fix It που αφορά πρωτίστως την προστασία των ποδοσφαιριστών από την εμπλοκή τους σε προσυνεννοημένα παιχνίδια,διαρκής ενημέρωση για το ντόπινγκ,συμμετοχή στον αγώνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο Τουρνουά της FIFPro,οικονομική ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας ).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ,μέσα από τα σχολεία,για την πρόληψη της βίας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού,όλοι οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου για ομιλίες στους μαθητές ενώ θα υπάρξουν κινήσεις από τον ΠΣΑΠ για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν σε σχολεία. Συνεχίζεται,παράλληλα,η πραγματοποίηση αγώνων σε όλη την Ελλάδα από την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου μας,για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

[justified_image_grid] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη