Δυνατό μήνυμα ενότητας έστειλαν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στις επισκέψεις του ΠΣΑΠ

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Πολύ μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε σήμερα, στη δεύτερη ημέρα των επισκέψεων του ΠΣΑΠ σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, απο τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας του για την πρόληψη κι αντιμετώπιση φαινομένων βίας, ρατσισμού, ντόπινγκ και διαφθοράς.

IMG_2861_

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ αποτελούμενη απο τους Διονύσιο Δημόπουλο ( Πρόεδρος ), Γιάννη Λαζανά ( Αντιπρόεδρος ), Κώστα Πούλιο ( Γενικός Γραμματέας ), Σταμάτη Συρίγο ( Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων ), Κώστα Παπαδόπουλο ( συνεργάτη ΠΣΑΠ ), επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου και το 29ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως και το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Τούμπας.

IMG_2876_

IMG_2869

Στα σχολεία ήταν μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Νίκος Κοροβέσης, του Ηρακλή Νίκος Πορτουλίδης, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Νίκος Ζιαμπάρης, Γιώργος Σαραμαντάς, Γιάννης Πασσάς, του Αρη Λεωνίδας Κυβελίδης, Γιάννης Σιδεράκης, Νίκος Τσουμάνης και της Καλαμαριάς Τάσος Κουκουλέκης, Σεραφείμ Μωυσίδης, Δημήτρης Γουλγουρίδης.

IMG_2872_

IMG_2875_

Τα παιδιά, με το χαμόγελο στα χείλη, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικές συλλογικές προτιμήσεις, όπως αποτυπώθηκε στη φωτογραφία με τα δύο αδέλφια στο 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου, πήραν το μήνυμα του ΠΣΑΠ κι έδειξαν, ακόμα μία φορά σε όλους μας, ότι ο αθλητισμός ενώνει.

IMG_2867

IMG_2868

Τα μέλη της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, όπως κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Θεσσαλονίκης, μίλησαν στα παιδιά ενώ διενεμήθη δωρεάν αθλητικό υλικό στα σχολεία, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά επικάρπια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού.

IMG_2858

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος επεσήμανε :

« Νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή για το γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανάμεσά σας, μαζί με τους συναδέλφους μας, καθώς έχουμε απεριόριστη εκτίμηση τόσο στο έργο των εκπαιδευτικών που έχετε την τύχη να σας καθοδηγούν όσο ασφαλώς και σε εσάς, τα παιδιά μας, τους αθλητές και φιλάθλους, τους αυστηρότερους αλλά και πιο ειλικρινείς κριτές όλων όσων συμβαίνουν στην κοινωνία μας και στον ελληνικό αθλητισμό, ειδικά δε στο ποδόσφαιρο, το ομαδικό άθλημα, το οποίο ως μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών υπηρετούμε εδώ και χρόνια.

Είμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε μαζί σας για το αθλητικό ιδεώδες, έργο, το οποίο έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο της εκστρατείας που κάνουμε από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, να μοιράσουμε βραχιολάκια και να σας προσφέρουμε αθλητικό υλικό, ώστε να διευκολύνουμε την άθλησή σας κάτω από τις οδηγίες των εκπαιδευτικών που είναι δίπλα σας, με ενδιαφέρον και αγάπη.

Κυρίως, είμαστε σήμερα εδώ για να διαδώσουμε το μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε σε όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι το θεμελιώδες μήνυμα για τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και την κοινωνία ολόκληρη: «Βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία»-«Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό».

Είναι εύλογο να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι φαινόμενα όπως η λεκτική ή η σωματική βία, ο ρατσισμός, το ντόπινγκ και η αλλοίωση αποτελεσμάτων, μειώνει την αθλητική προσπάθεια κάθε αθλητή-ποδοσφαιριστή και τον αναγκάζει μ’ αυτό τον τρόπο να απογοητεύεται και να ξεχνά το μέγεθος των προσπαθειών που έχει κάνει πάνω από όλα για τον εαυτό του, μετά για την ομάδα και εν τέλει για το φίλαθλο κοινό.

Ο καθένας από εσάς είναι ο Πρωταγωνιστής της ζωής του, των επιλογών του, της προόδου του και των ονείρων του. Εσείς έχετε τη δύναμη να αλλάξετε άμεσα προς το καλύτερο και σύντομα προς το κάλλιστο, τον κόσμο αυτό, το πρότυπο του αθλητή και του φιλάθλου, πράγμα που θα μας εξασφαλίσει ένα μέλλον λαμπρό όπου θα κυριαρχεί η αγάπη και η εκτίμηση προς το συνάνθρωπο και τον συναθλητή, απομακρυνόμενοι από τη βία και το ρατσισμό.

Χωρίς τον έναν δεν μπορεί να υπάρξει ο άλλος, χωρίς υγιείς ανθρώπους και αθλητές δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ισορροπία και αθλητική-ποδοσφαιρική πρόοδος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αθλητισμός και παιδεία είναι δύο έννοιες τεράστιας σημασίας. Η μια πρέπει να κρατάει το χέρι της άλλης. Να διασχίζουν δρόμους παράλληλους και ισότιμους. Μόνο έτσι, θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπως βαθιά μέσα μας όλοι τον θέλουμε, αρκεί να δώσουμε χρόνο και χώρο στον αθλητή – ποδοσφαιριστή να μας εμπιστευτεί και να τον εμπιστευτούμε. Έτσι θα φυτρώσουν έννοιες στην καρδιά μας όπως η αλληλοκατανόηση, η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός.

Και οι δύο χώροι βοηθούν στην ανάδειξη μιας Αθλητικής και Εκπαιδευτικής ταυτότητας που πρέπει όλοι να έχουμε, ώστε ο Αθλητισμός να είναι Παιδεία και η Παιδεία Αθλητισμός.

Ο Π.Σ.Α.Π δεν είναι στατική έννοια, είναι ζώσα οντότητα, δεν είναι αθλητική επιβεβαίωση μόνο, είναι φιλαθλητική συμπεριφορά, δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι το «αύριο», δεν «παίζει» μπάλα μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά τηρεί το fair play και εκτός αυτού, δε θέλει να κερδίσει «αυτός» μόνο, αλλά να κερδίσει μέσα από σένα και μαζί με σένα, δεν αγκαλιάζει μόνο τον μαθητή-αθλητή, αλλά και οποιοδήποτε ακολουθεί και ενισχύει αυτόν.

Γίνε και εσύ λοιπόν πομπός του αγώνα μας κατά της βίας και του ρατσισμού. «Βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», διάδωσε το μήνυμά μας «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό»!

Η δύναμη είναι μέσα σου! Είναι στα χέρια σου, στο μυαλό, στην ψυχή και στην αθλητική – εκπαιδευτική καρδιά σου! Σε χρειαζόμαστε αρωγό και συμπαραστάτη στην προσπάθειά μας.

Με Πίστη, Δουλειά, Υπομονή, Επιμονή, Σεβασμό στον πλησίον και Αισιοδοξία για το μέλλον, ένα είναι σίγουρο. Ότι Θα τα καταφέρουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…».

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη