Δημήτρης Σιόβας ” Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αξίζουν εμπιστοσύνης και προσοχής”

ΝΕΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Σιόβας, με τη μεταγραφή του απο τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό, είδε να ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική καριέρα του και πλέον προσπαθεί να διαχειρισθεί την πρόκληση που έχει μπροστά του.

Η κλήση του στην Εθνική ομάδα αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες του κι αναγνώριση για την πρόοδο του, ωστόσο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο www.psapp.gr , παραδέχεται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και ελπίζει ότι θα έχουν ευκαιρίες , με δεδομένο ότι οι ομάδες μας, όπως ήδη συμβαίνει με τη σαφή μεταστροφή του Ολυμπιακού προς τα Ελληνόπουλα, νοιάζονται πολύ περισσότερο πια για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Ας δούμε, όμως, τη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

—Δημήτρη,.τι σημαίνει για εσένα η κλήση σου στην  Εθνική ομάδα;

«Είναι πάντοτε σημαντικό να παίζεις με το εθνόσημο, να αγωνίζεσαι για την εθνική Ελλάδας. Σίγουρα είναι καλό για εμένα και στον ψυχολογικό τομέα γιατί δείχνει ότι με εμπιστεύεται και ο κ. Σάντος».

 — Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη πρόκληση για εσένα;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη νέα μου ομάδα το είδα έτσι. Ως μία μεγάλη πρόκληση. Αυτό που θέλω είναι να δουλέψω πολύ σκληρά, ώστε να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και να μην είμαι “περαστικός”».

 —- Δείχνει τον δρόμο και σε άλλους ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, με την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες παίκτες;

«Σίγουρα είναι καλό αυτό που γίνεται στον Ολυμπιακό. Πρέπει όλες οι ελληνικές ομάδες να εμπιστευθούν τους γηγενείς παίκτες, οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν ταλέντο. Και τις “μικρές” Εθνικής γίνεται καλή δουλειά και φαίνεται και εκεί ότι υπάρχει πλούσιο ταλέντο. Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες μικρά και όχι μετά τα 25».

—-  Πως νιώθει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής όταν πρέπει να αποδείξει όχι μόνο στην ομάδα αλλά και στην εξέδρα την αξία του;

«Σίγουρα υπάρχει πίεση, η οποία όμως θεωρώ ότι μπορεί να βγει σε καλό. Προσπαθείς πάντα μέσα από την προπόνηση να βελτιωθείς, να βγάλεις αυτά που δουλεύεις στους αγώνες και να δείξεις και στον κόσμο, αλλά και σε εκείνους τους ανθρώπους που σε πιστεύουν τον λόγο για τον οποίο σε επέλεξαν και ότι μπορείς να προσφέρεις».

 –Πολυτάλαντος ποδοσφαιριστής ο Σιόβας αλλά ο ίδιος που πιστεύει ότι αποδίδει καλύτερα, ότι είναι πιο χρήσιμος στην ομάδα του ;

«Τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Αυτή τη θέση έχω μάθει και εκεί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Από την άλλη, σε οποιαδήποτε θέση και αν μου ζητήσει ο προπονητής μου να βοηθήσω, πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω».

—  Η διαφορά στη δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ποιά είναι, μέσα από αυτή την αλλαγή επιπέδου ως προς την ομάδα όπου ανήκεις;

«Είναι δεδομένο ότι από τη μία ομάδα στην άλλη υπάρχουν πολλές διαφορές. Και στην οργάνωση και στον τρόπο δουλειάς και στους ανθρώπους που συναντάς και με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όλα παίζουν τον ρόλο τους».

—-  Οι Έλληνες παίκτες γιατί δεν έχουν, συχνά, την απαιτούμενη διάρκεια στην εξέλιξη και την πρόοδο τους στην καριέρα τους;

«Ίσως επειδή πολλοί σύλλογοι δεν τους εμπιστεύονται πολύ από μικρή ηλικία. Δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να πάρουν εμπειρίες εν δράση, μέσα από τα ίδια τα παιχνίδια και όχι μόνο μέσω των προπονήσεων».

—- Ταλέντο υπάρχει, οι συνθήκες είναι κατάλληλες;

«Σ τις ομάδες που εγώ έχω αγωνιστεί και αγωνίζομαι τώρα υπήρχαν και υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται σε άλλους συλλόγους, οπότε δεν είμαι και αρμόδιος να σας απαντήσω επ’ αυτού».

—  Ο Ολυμπιακός θα μπορέσει εφέτος να διατηρήσει τα πρωτεία αλλά και να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη; Η κρίση που υπάρχει σε άλλες ομάδες και γενικά στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας, επηρεάζει και εσάς ως ομάδα και άτομα;

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας σε ότι αφορά τις ελληνικές διοργανώσεις. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, όμως, ίσως δεν θα πρέπει να βγάζουμε από νωρίς συμπεράσματα. Καλύτερα στο τέλος. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στον Ολυμπιακό και πρέπει να δέσουμε καλά μεταξύ μας για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει ψηλά και στο Champions League. Νομίζω ότι με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να κάνουμε καλή πορεία και στην Ευρώπη. Η κρίση σίγουρα επηρεάζει την  ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να δίνουμε χαρά και στον κόσμο, εν μέσω αυτών των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει».

— Η Εθνική Νέων βοηθά για να γίνει στροφή στους Έλληνες παίκτες ή μπορεί, σε μικρότερες ειδικά ομάδες, να «καούν» παιδιά από την πρόωρη, ίσως, χρησιμοποίηση τους κι από όλη τη φασαρία που γίνεται από Τύπο και μάνατζερ για αυτά ;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα οι παίκτες να “καούν”. Είδαμε και οριοσμένους ποδοσφαιριστές που άρχισαν από νωρίς να μπαίνουν στα… βαθιά, τι έχουν επιτύχει. Η Εθνική Νέων είναι πάντα μία ομάδα με πολύ ταλέντο, κάτι που φαίνεται και από τις επιτυχίες που έχει στις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει».

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη