Δεσμεύσεις των κοινωνικών εταίρων για την υλοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα λειτουργήσει άμεσα το Εγγυητικό Ταμείο, εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Οι κοινωνικοί εταίροι του ποδοσφαίρου, στο σύνολο τους, δέχτηκαν την ανάγκη ενεργοποίησης του Εγγυητικού Ταμείου και κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων τους, στα γραφεία της Ε.Π.Ο., τέθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου, από το οποίο θα αποζημιώνονται οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αναστέλλουν την απόφαση τους για αποχή από τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και των πρωταθλημάτων Super League και Football League.

1367259 (1)

Οι κοινωνικοί εταίροι δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τα συμφωνηθέντα. Η δέσμευση αυτή αποτυπώθηκε και στη δημόσια δήλωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιώργος Γκιρτζίκης:

«Η Ε.Π.Ο., η Super League, η Football League και ο ΠΣΑΠ επαναβεβαιώνουν την αναγκαιότητα σύστασης και λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου. Το Ταμείο θα συσταθεί και θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της Ε.Π.Ο. και με συνδιαχείριση των άλλων φορέων, της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ.

Ο ΠΣΑΠ θα ολοκληρώσει έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 τις επαφές με τη Super League και τη Football League για διάφορα διαδικαστικά θέματα και την οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Ταμείου. Η Ε.Π.Ο. σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2016 θα οριστικοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του Ταμείου».

1367252 (1)

Ο ΠΣΑΠ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιο Συρίγο παρουσία και του Νομικού Συμβούλου Αθανάσιου Μακρυνιώτη, τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων που συζητήθηκαν διά της ακόλουθης δηλώσεως του Προέδρου κ. Δημόπουλου :

«Οι κοινωνικοί εταίροι του ποδοσφαίρου, με κορωνίδα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με πνεύμα αλληλεγγύης δώσαμε, από κοινού, λύση στο μεγάλο ζήτημα της λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου.

Αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συζητώντας σε κλίμα αλληλεγγύης, σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης με διάθεση συνεργασίας ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βρούμε κοινώς αποδεκτές και προσήκουσες λύσεις.

Το Εγγυητικό Ταμείο θα υλοποιηθεί άμεσα και έτσι θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται, έστω μερικά, για την απώλεια των δεδουλευμένων τους, συνάδελφοί μας οι οποίοι υπό το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο δεν έχουν καμία εξασφάλιση και είναι παντελώς εκτεθειμένοι.

Ε.Π.Ο., Super League, Football League, από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, απέδειξαν ότι δείχνουν ενδιαφέρον και κατανόηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ως εκ τούτου και οι συνάδελφοί μας ύστερα από τις σημερινές εξελίξεις αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς αλλά και δικαιωμένοι.

Στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας που αδυνατούν επί του παρόντος να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα – δεδουλευμένα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής, επιβεβαιώνοντας τη συμπαράσταση της Πολιτείας, πάντοτε, με τη στήριξη και της Εθνικής Ελλάδος, η οποία δια των διεθνών μας επεσήμανε την αναγκαιότητα σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου αλλά και λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, οι αρχηγοί όλων των ομάδων της Super League και της Football League, ενεργώντας για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ενωμένοι και συσπειρωμένοι, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τα αιτήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση των αδυνάμων.»

1367254

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Ε.Π.Ο. οι κ.κ. Γκιρτζίκης, Παπανικολάου, Υφαντής, από την Super League οι κ.κ. Μποροβήλος, Οικονομάκης και από την Football League οι κ.κ. Καλογιάννης, Αβραντίνης.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη