ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

ΝΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ και τα μέλη του εκφράζουμε σύσσωμοι τη βαθιά μας θλίψη για τον χαμό του Χρήστου Βλάχου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο Σύνδεσμός μας έχασε έναν αγαπημένο φίλο και η κοινωνία ένα σπουδαίο άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ», Χρήστος Βλάχος, έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, σε ηλικία 66 ετών, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη, όχι μόνο στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον αλλά σε όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και ακόμη περισσότερο σε όσους είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Η κοινωνία μας έχασε μια σημαντική προσωπικότητα έναν μοναδικό άνθρωπο και μαχητή της ζωής, που διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια, την εντιμότητα και πάνω από όλα για την ευαισθησία, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια.

Ο άνθρωπος αυτός, τρέφοντας αμέριστη αγάπη για το συνάνθρωπο και ιδίως τα παιδιά προσέφερε πολύτιμη κοινωνική προσφορά, ευρισκόμενος πάντοτε δίπλα στα παιδιά εκείνα που υποφέρουν, δίνοντας μάχη με την επάρατη νόσο. Από το 2003, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ» έδινε καθημερινά αγώνα για τα δικαιώματα πασχόντων παιδιών και των γονιών τους.

Ο Χρήστος, στάθηκε με επιμονή και ευαισθησία δίπλα σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη την βοήθεια του. Υπήρξε υπέρμαχος της εκστρατείας «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών» καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την κινητοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοπεταλίων.

Ως γονιός, όμως, έδωσε τη δυσκολότερη μάχη από όλες και έζησε το πρόβλημα αυτό, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει εάν δεν το βιώσει προσωπικά και ήταν εκείνος που μαζί με άλλους γονείς, δεν τον κατέβαλε ο πόνος και η θλίψη αλλά προτάχθηκε για να στηρίξει τα παιδιά και όσους αγωνίζονται μαζί με αυτά, για το δικαίωμα στη ζωή.

Το έργο του, μένει παρακαταθήκη για όλους εμάς που καλούμαστε να το συνεχίσουμε, ακολουθώντας, πιστά, τα δικά του βήματα και υποστηρίζοντας όλα όσα πετύχαμε μαζί, με αλληλεγγύη και αγάπη στα παιδιά.

Ο Χρήστος θα συνεχίσει να ζει μέσα από το κοινωνικό του έργο, η συνέχιση του οποίου αποτελεί για εμάς ηθικό χρέος απέναντί του και απέναντι στην κοινωνία. Του το οφείλουμε, γιατί όχι μόνο ήταν αγαπητός σε όλους μας, αλλά και επειδή πρέπει να αγωνισθούμε για τα παιδιά.

Τη σκυτάλη της κοινωνικής προσφοράς την άφησε ο Χρήστος και είναι χρέος μας να την κρατήσουμε ΜΑΖΙ όλοι όσοι εκτιμήσαμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, αξιολογήσαμε το ήθος και τον δυναμισμό του, αναγνωρίσαμε τη σθεναρότητα και τη διορατικότητα του, υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής του.

Χρήστο, σε ευχαριστούμε… Καλό Ταξίδι…

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη