ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΕΑ

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος νοσηλεύεται εδώ και 4 μήνες στη μονάδα υποστήριξης του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μετά από μεταμόσχευση κυττάρων και εντατική χημιοθεραπεία, διαδικασίες που κρίθηκαν απολύτως αναγκαίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η λευχαιμία από την οποία προσεβλήθη.

Η παρατεταμένη ανοσοκαταστολή στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφος μας καθιστά απολύτως αναγκαία στο πλευρό του την παρουσία συνοδού από το οικογενειακό περιβάλλον του ενώ ο χρόνος παραμονής του στο νοσοκομείο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση.

Η περιπέτεια στην οποία έχει μπεί ο Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, με προφανή την απειλή για την ίδια τη ζωή του για την οποία μάχεται με όλες τις δυνάμεις του και αρωγό την οικογένεια του, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009, όταν ο συνάδελφος εισήχθη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ρήξη χιαστού.

Πριν καν υπάρξει αποκατάσταση από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος πάσχει από λευχαιμία.

Ο συνάδελφος, ο οποίος αγωνιζόταν για λογαριασμό της ΠΑΕ Βέροια, με την οποία είχε επαγγελματικό συμβόλαιο, έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του καθώς δεν μπορούσε πια να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Από εκεί, εδώ και 13 μήνες, άρχισε και συνεχίζεται η μεγάλη δοκιμασία του Κωνσταντίνου και της οικογένειας του που με περίσια αξιοπρέπεια στέκεται συνεχώς στο πλευρό του.

Όλα τα μέχρι τώρα έξοδα για τη νοσηλεία και την κάλυψη των ιατρικών εξόδων για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του συναδέλφου μας έχουν καλυφθεί, κατ’ εξαίρεση, από το Ταμείο των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και την οικογένεια του που έχει φθάσει στα πρόθυρα της καταστροφής καθώς προσπαθεί να καλύψει τα πάντα με μία σύνταξη του πατέρα του που εργάσθηκε ως τραπεζουπάλληλος.

Η μητέρα του αναγκάσθηκε να αφήσει την εργασία της ώστε να βρίσκεται δίπλα στον γιό της.

Ο αδελφός του συναδέλφου μας, ο οποίος δεν έχει μόνιμη εργασία, είναι ο δότης που κρατά στη ζωή τον Κωνσταντίνο με τα αιμοπετάλια και τα λεμφοκύτταρα που δίνει ώστε να αντιμετωπισθούν οι πολλές υποτροπές και οι συνεχείς θεραπείες για τη λευχαιμία.

Πλέον, όλη η οικογένεια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες θεραπείας του συναδέλφου μας. Τα έξοδα διαβίωσης, διατροφής και διαμονής καθώς και τα οδοιπορικά είναι δυσβάσταχτα καθώς άλλωστε ήδη η οικογένεια έχει δαπανήσει πολλά χρήματα στον αγώνα που κάνει για τον Κωνσταντίνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η οικογένεια του Κωνσταντίνου, αν και έχει εξαντλήσει τα όρια και τις αντοχές της, διδάσκει ήθος και υπομονή με τη στάση της, αλλά, πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει άλλο τον αγώνα που δίνει ο συνάδελφος μας για να ζήσει.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου έχει αναγκασθεί να προχωρήσει σε λήψη δανείων που φθάνουν πια τις 100.000 ευρώ ενώ ομολογεί ότι έχει πλέον εξαντλήσει την βοήθεια που ήταν δυνατό να του προσφέρουν συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ΠΣΑΠ θα κάνει, στο πλαίσιο των μικρών δυνατοτήτων του, ότι μπορεί ώστε να συνδράμει την οικογένεια Ανδριόπουλου με την ελπίδα ότι θα σταθεί δυνατό να ενισχυθεί, όσο είναι δυνατό, η προσπάθεια του Κωνσταντίνου να αποφύγει το μοιραίο.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη