Αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου στην παρουσίαση του 11ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά

ΝΕΑΣΧΟΛΕΙΑ

Αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Αντώνης Πετρόπουλος τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ενόψει του 11ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο, στις 25-28 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου.

Οι τρείς διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές, με λαμπρή καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αναφέρθηκαν στη αξία της συμμετοχής στη διοργάνωση, στη σπουδαιότητα της καλλιέργειας και εμπέδωσης των ιδανικών του «ευ αγωνίζεσθαι», επισημαίνοντας ότι η συνάντηση παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών, που θα αγωνισθούν δίχως να έχουν τίποτα να χωρίσουν, με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας, αποτελεί σπουδαία ευκαιρία προαγωγής του φίλαθλου πνεύματος. Παράλληλα, μίλησαν με τα παιδιά, τα ενθάρρυναν να παίζουν ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι ως χαρά και διασκέδαση, όχι ως διαδικασία στείρου ανταγωνισμού, υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα και έδωσαν συμβουλές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, για το νόημα και τις αξίες του παιχνιδιού.

Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος και ο Παριανός στην καταγωγή Πετρόπουλος αναφέρθηκαν εκτενώς στη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εκστρατεία του ΠΣΑΠ «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών αλλά και στην κινητοποίηση εθελοντών δοτών. Ο ΠΣΑΠ στηρίζει ενεργά τους συνανθρώπους μας, ιδίως, παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις, αλλά και πληθώρα Ιδρυμάτων και Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αυτό, και ως εκ τούτου, όπως επισημάνθηκε και από τους καταξιωμένους συναδέλφους το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά, στο οποίο θα πάρουν μέρος 640 παιδιά από 15 ομάδες, θα είναι αφιερωμένο στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ενώπιον όλων των παρισταμένων ότι κατά τη διάρκεια του φετινού Πανκυκλαδικού Τουρνουά, στις 25-27 Ιουνίου, στο χώρο της διοργάνωσης θα βρίσκεται σύγχρονη κινητή μονάδα στην οποία θα μπορούν, όσοι το επιθυμούν, αφού ενημερωθούν προσωπικά, να προσφέρουν δείγμα μυελού των οστών, μέσω μια απλής και ανώδυνης διαδικασίας όπως η εξέταση αίματος, ώστε για να γίνουν δωρητές μυελού οστών, προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά θα λάβει χώρα με την ενεργό υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, που εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Τουρνουά, που έγινε πλέον θεσμός, από τον Πρόεδρό του, Διονύσιο Δημόπουλο, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας που απηύθυνε στους παρισταμένους, παρουσίασε το σύνολο των δράσεων και κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο ΠΣΑΠ με στόχο να αναδείξει την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου μας.

Ιδιαίτερη έμφαση αποδόθηκε στην εκστρατεία που έχει αναλάβει ο ΠΣΑΠ, ήδη από τον Ιανουάριο του 2015, σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε μια προσπάθεια προώθησης του φίλαθλου πνεύματος, καλλιέργειας των αξιών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι» καθώς επίσης και διάδοσης σπουδαίων κοινωνικών μηνυμάτων «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών».

Περαιτέρω επισημάνθηκε ότι τέτοιου είδους ενέργειες και κοινωνικές πρωτοβουλίες ταυτίζονται απόλυτα με τις δικές μας προτεραιότητες, αλλά και τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε θέσει και πρεσβεύουμε ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Ε.Π.Ο., τη Super League, τη Football League και την Πολιτεία, με βασικές αρχές μας την ευαισθησία, την υπευθυνότητα την κοινωνική προσφορά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δημόπουλος προανήγγειλε την επιμορφωτική διάσταση που προτίθεται να προσδώσει ο ΠΣΑΠ στο 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λάβουν χώρα στοχευμένες ενημερωτικές – επιμορφωτικές ομιλίες από καταξιωμένους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και θα γίνει διανομή αθλητικού υλικού σε όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος, ενώ για όλους τους μικρούς αθλητές υποσχέθηκε πολλές εκπλήξεις ακόμα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι ενέργειες κοινωνικής ευθύνης του ΠΣΑΠ, οι οποίες παρουσιάσθηκαν ενώπιον όλων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, αποτέλεσαν αντικείμενο θερμής επιβράβευσης και επικρότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου, το Δήμο Πάρου, την Ε.Π.Σ Κυκλάδων, εκπροσώπους των Ακαδημιών και το σύνολο των παρισταμένων στην εκδήλωσης.

Την παρουσίαση του Τουρνουά, που διοργανώνεται από τους Συλλόγους Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας, Α.Ο. Πάρου, Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους τους Λουκά Σκιαδά, Μαρία Κουτσονικολή και Άγγελο Τσιγώνια, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς, η Αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου Αθανάσιος Μαρινόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων Νικόλαος Παρίσης με τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Παρούση, μέλη συλλόγων, μικροί ποδοσφαιριστές και γονείς αθλητών όλων των σωματείων της Πάρου.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο χρώμα, χάρη στην παρουσία του Κυκλάδιου, της μασκότ του Πανκυκλαδικού Τουρνουά ενώ η Πρόεδρος του Α.Ο. Πάρου Μαρία Κουτσονικολή κήρυξε και επίσημα την έναρξη της διοργάνωσης και ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Διοργανώτριας Αρχής Μιχάλη Παπαδάκη, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για το μήνυμα του φετινού Πανκυκλαδικού Τουρνουά «Αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν», ενώ επεσήμανε ότι κύριος στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί επιμορφωτικός χαρακτήρας στο Τουρνουά, με προτεραιότητα στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς γονέων, προπονητών, παραγόντων.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη