Απόλυτη αναγνώριση του ΠΣΑΠ στην γιορτή ανθρωπιάς στην Λευκάδα

ΝΕΑΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μήνυμα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, με πνεύμα ανιδιοτελούς προσφοράς στον αδύναμο συνάνθρωπο και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έστειλαν από την Λευκάδα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο Δήμος Λευκάδας, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας-Ιθάκης, η Ε.Π.Σ. Πρέβεζας – Λευκάδας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με την διεξαγωγή του φιλανθρωπικού αγώνα ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική ομάδα του ΠΣΑΠ, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνονται πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 και στις ομάδες του Τηλυκράτη Λευκάδας και του Πανλευκάδιου.

Από τα έσοδα του παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά με την παρουσία και της Φιλαρμονικής Λευκάδας, στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο της Λευκάδας, θα ενισχυθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Γηροκομείο του Δήμου Λευκάδας καθώς και η Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Νηράς.

Για την ιστορία και μόνο, καθώς, σε αυτή την γιορτή το αποτέλεσμα περνά εύλογα σε δεύτερη μοίρα, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του ΠΣΑΠ έχασε με 2-1 από τον Τηλυκράτη και στο δεύτερο μέρος επικράτησε ο Πανλευκάδιος με 1-0.

Πριν από τον αγώνα, τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, ο ΠΣΑΠ για τις δράσεις του και το κοινωνικό του έργο, όπως επίσης και η ομάδα του ΠΣΑΠ για τη συμμετοχή της σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα.

Τον ΠΣΑΠ βράβευσε, επίσης, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας – Ιθάκης, ο Τηλυκράτης και ο Πανλευκάδιος, ο οποίος βράβευσε και τους παίκτες της ομάδας του ΠΣΑΠ εξατομικευμένα, ενώ αναμνηστικά δώρα δόθηκαν σε όλους τους παίκτες της ομάδας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών από τον Τηλυκράτη.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Διονύσιος Δημόπουλος βράβευσε τον Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας – Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο, την Ε.Π.Σ. Πρέβεζας- Λευκάδας στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου Πρωταθλημάτων Κωνσταντίνου Τζίμα, τον Πρόεδρο του Τηλυκράτη Λευκάδας Τριαντάφυλλο Βλάχο και τον Πρόεδρο του Πανλευκάδιου Μιχάλη Κατωπόδη για την πορεία τους στη φετινή σεζόν και για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι καθώς επίσης και τον δημοσιογράφο Γεώργιο Πολίτη, για την συμβολή του στη διοργάνωση του αγώνα.

Τα μηνύματα που προωθεί ο ΠΣΑΠ μέσα από τις εκστρατείες του «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών»., αναφέρονταν στις φανέλες που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές, καθώς και τα παιδιά που τους συνόδευαν (Οι φανέλες είναι δωρεά από την εταιρεία FOOTBALL PRO) ενώ στους θεατές μοιράσθηκε αθλητικό υλικό όπως επίσης και βραχιολάκια με τα κοινωνικά μηνύματα του ΠΣΑΠ.

Πριν από την πραγματοποίηση της αναμέτρησης, εκφώνησαν χαιρετισμούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του αγώνα, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας -Λευκάδας Κωνσταντίνος Τζίμας και ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας γνώρισε πρωτόγνωρη απήχηση γεγονός που επιβεβαίωσε και η παρουσία δεκάδων παιδιών στο Στάδιο της Λευκάδας. Δεδομένου μάλιστα ότι νωρίτερα το πρωί εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ από κοινού με μέλη της αντιπροσωπευτικής του ομάδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία του νησιού, η αθρόα προσέλευση των παιδιών με τους γονείς τους στον ανωτέρω φιλικό αγώνα αποδεικνύει στην πράξη την ένθερμη ανταπόκριση των νεαρών μαθητών στην εκπαιδευτική μας εκστρατεία, στα μηνύματα και τις αξίες που προάγουμε.

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίσθηκαν στο φιλανθρωπικό αγώνα στην Λευκάδα είναι :

Για τον ΠΣΑΠ: Σωκράτης Κοψαχείλης, Θεόδωρος Παχατουρίδης, Στράτος Γκαρόζης, Γεώργιος Μητσόπουλος, Ιωάννης Σφακιανάκης, Ξενοφών Γήττας, Άγγελος Μπασινάς, Κωνσταντίνος Φρατζέσκος, Δημήτριος Παπαδόπουλος , Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μάκης Μπελεβώνης, Ιωάννης Λαζανάς, Κωνσταντίνος Πούλιος, Ευάγγελος Ψαρρής, Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Για τον ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ: Βενέτης, Κτενάς, Βρεττός, Καταγής Σπ., Καταγής Γ., Μπορδούβαλης, Μακρυγιάννης, Ιασωνίδης, Γεωργάκης Γ., Περιστέρης, Δημουλιάς, Σκαμνέλος, Ορφανός, Σιδέρης, Θειακός, Γεωργάκης Μ.

Για τον ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟ: Μπάμπης, Μάουρο, Χασακής, Κοκόλης, Τριάντος, Κούσης, Μπαλί, Φλούδας, Τσελάι, Κολοβός, Βλάχος, Στεριώτης, Σούνδιας, Κόκκαλης, Σπανός, Αραβανής, Τουλκερίδης, Γουριώτης.


Παρουσίαση του έργου του ΠΣΑΠ

Πριν από το παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λευκάδας, με την παρουσία του Δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, πατέρα Παναγιώτη Ζαβιτσάνου, του Προέδρου του ΠΣΑΠ Διονυσίου Δημόπουλου, των Προέδρων του Τηλυκράτη, Τριαντάφυλλου Βλάχου και του Πανλευκάδιου, Μιχάλη Κατωπόδη και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Ο ΠΣΑΠ δέχθηκε τα εγκώμια και την επιβράβευση όλων για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί, στο οποίο είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διονύσιος Δημόπουλος στην τοποθέτηση του:

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρά που έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε σήμερα κοντά σας στη φιλόξενη Λευκάδα, σε συνέχεια της πρόσκλησης που δεχθήκαμε να παραβρεθούμε από κοινού με διακεκριμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι αποτελούν την αντιπροσωπευτική ομάδα του ΠΣΑΠ που θα συμμετάσχει στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για την ενίσχυση κοινωφελών σκοπών αλλά και συνανθρώπων μας που χρήζουν ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης.

Το Γηροκομείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λευκάδας και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, επιτελούν σπουδαίο και θεάρεστο κοινωνικό έργο και ως εκ τούτου η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο ουσιαστικός ρόλος της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, το ενδιαφέρον και η κοινωνική ευαισθησία του εκκλησιαστικού αυτού φορέα απέναντι σε αδύναμους συνανθρώπους μας χαίρει του απόλυτου σεβασμού και εκτίμησης, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, άλλα όλων μας.

Περαιτέρω, επικροτούμε και συγχαίρουμε θερμά το Δήμο Λευκάδος για τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης και την ουσιαστική συμβολή της στη σημερινή διοργάνωση. Τέτοιου είδους ενέργειες και κοινωνικές πρωτοβουλίες ταυτίζονται απόλυτα με τις δικές μας προτεραιότητες, αλλά και τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε θέσει και πρεσβεύουμε ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την την Ε.Π.Ο., τη Super League τη Football League και την Πολιτεία, με βασικές αρχές μας την ευαισθησία, την υπευθυνότητα την κοινωνική προσφορά.

Πράγματι, ο ΠΣΑΠ βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και αποτελεί πολύτιμο συνοδοιπόρο σε κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών, δεδομένου ότι ένας ιδιαίτερα σημαντικός πυλώνας των δράσεών μας είναι η ανάληψη κοινωνικών πρωτοβουλιών και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στόχο, μέσω ουσιαστικών κοινωνικών παρεμβάσεων, να συμβάλλουμε στην κοινωνία αλλά και να προβάλλουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να αναδείξουμε την κοινωνική διάσταση του αθλήματος που υπηρετούμε.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κοινωνικών μας στόχων το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας βρίσκεται, στην διαμόρφωση και διάπλαση ατόμων της αναπτυξιακής ηλικίας, καθώς, θεωρούμε ότι η ουσιαστική αλληλεπίδρασή μας με παιδιά και νεαρά άτομα θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της νέας γενιάς συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων κοινωνικά αθλητών και φιλάθλων και ως εκ τούτου τα πρόσωπα αυτά αποτελούν τους κύριους αποδέκτες την εκπαιδευτικής – ενημερωτικής μας εκστρατείας. Αποτελεί, άλλωστε, βασική μας αντίληψη ότι αλλάζοντας το σήμερα, μέσω ουσιαστικών κοινωνικών παρεμβάσεων, εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο αύριο.

Να επισημανθεί δε στο σημείο αυτό, προς ενίσχυση του έργου και των προσπαθειών μας, ότι σε μια προσπάθεια σύζευξης του αθλητισμού με την εκπαίδευση με στόχο τη διαπαιδαγώγηση παιδιών και νεαρών ατόμων ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, με την από 26.11.2014 επιστολή μας, ο ΠΣΑΠ απευθυνόμενος προς όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου και την Πολιτεία, είχε προτείνει τη συνεργασία και σύμπλευση ΟΛΩΝ στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση παθογενών κοινωνικών φαινομένων που αποτελούν οξύτατα προβλήματα που ταλανίζουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και συνακόλουθα την ελληνική κοινωνία.

Περαιτέρω και δραττόμενοι της ευκαιρίας της σημερινής μας παρουσίας και συμμετοχής στο φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα επιθυμούσαμε να αναφερθούμε περιεκτικά στις κατωτέρω κοινωνικές δράσεις του ΠΣΑΠ, σε μια προσπάθεια να σας καταστήσουμε κοινωνούς των αξιών και του οράματός μας.

Ο ΠΣΑΠ πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία και Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της τετραετούς σε διάρκεια εκστρατείας που έχουμε αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2015 και επιμορφωτικές συζητήσεις με τα παιδιά, σε μια δυναμική προσπάθεια αντιμετώπισης φαινομένων βίας, ρατσισμού, doping και διαφθοράς, μέσω της καλλιέργειας του αθλητικού ιδεώδους, διάδοσης των αξιών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι» με στόχο τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων αθλητών και μελλοντικών φιλάθλων.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Π.Σ.ΑΠ. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μαθητών και νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς η υγιής ανάπτυξη και εξέλιξή τους θα λειτουργήσει ως καταλύτης δίνοντας ώθηση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Επισημαίνεται δε ότι, σε κάθε επίσκεψη στα σχολεία διανέμεται δωρεάν αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις ανάγκες του, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά βραχιολάκια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού, προωθώντας τις καμπάνιες «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών».

O ΠΣΑΠ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια για την κινητοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με την εκστρατεία μας «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών» και είμαστε πάντοτε αρωγοί τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», όσο και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και το «Όραμα Ελπίδας».

Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, την 5η Ιουνίου 2015 ολοκληρώσαμε και τη δράση «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΏΝ» μέσω σχετικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτής δράσης, την οποία έχει αναλάβει για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις « H ΠΙΣΤΗ», σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και το νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» απηύθυνε έκκληση για την ευαισθητοποίηση όλων με σύνθημα «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΏΝ». Η εκδήλωση της 5ης Ιουνίου, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ και του Συλλόγου « Η ΠΙΣΤΗ» με τη συμμετοχή και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας ομάδας, όπως και των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 μας έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της ενεργοποίησης όλων των συνανθρώπων μας και έτυχε καθολικής αποδοχής.

Επιπρόσθετα, ο ΠΣΑΠ βρίσκεται παντοιοτρόπως στο πλευρό του Σωματείου “SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.” που αποσκοπεί στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλων υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών, ιδρυτής του οποίου είναι ο διακεκριμένος διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος του Συνδέσμου μας Ευάγγελος Μόρας που έδωσε πνοή στο Σωματείο αυτό στη μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού του Δημητρίου Μόρα, ο οποίος έφυγε χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Η στήριξή μας στο Σωματείο “SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.” εκφράσθηκε πανηγυρικά με τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση του Σωματείου την 23.12.2015, στο πλαίσιο της οποίας εγκαινιάστηκε η έναρξη λειτουργίας του. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο ΠΣΑΠ είχε πολυπρόσωπη παρουσία δείχνοντας την πλήρη συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία ενός δικού μας ανθρώπου, του διεθνή ποδοσφαιριστή Ευάγγελου Μόρα και της οικογένειάς του και εκδηλώνοντας εμπράκτως την υποστήριξή μας στο έργο του Σωματείου. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του σκοπού του Σωματείου και διευκόλυνσης του κοινωνικού έργου που επιτελεί, ο ΠΣΑΠ διασφάλισε μέσω αντίστοιχης οικονομικής ενίσχυσης τη μεταφορά εκατό (100) δειγμάτων δοτών μυελού των οστών από την Ελλάδα στο εξωτερικό για περαιτέρω εξέταση και επεξεργασία τους.

Ο ΠΣΑΠ στηρίζει ενεργά πληθώρα φορέων, οι οποίοι διακρίνονται για την πολύτιμη κοινωνική τους προσφορά. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμός μας βρίσκεται ποικιλοτρόπως στο πλευρό:

  • Της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.), η οποία είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε από επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής και ενεργοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και του κοινωνικού αποκλεισμού πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δομών που αντιμετωπίζουν με επιστημονική επάρκεια και μεθοδολογική αποτελεσματικότητα τις ιδιαίτερες, πολυεπίπεδες ανάγκες των συγκεκριμένων ατόμων.
  • Της Εταιρείας κατά της κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ», η οποία είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία, ενώ παράλληλα είναι και μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
  • Του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Επίσης ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.
  • Του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας το οποίο είναι ένα ιστορικό Ίδρυμα παροχής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα και μετρά υπερεκατονταετή αδιάλειπτη λειτουργία και προσφορά πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας.
  • Του Ν.Π.Ι.Δ. «ΜΕΛΙΣΣΑ» με αντικείμενο την παιδική προστασία για κορίτσια το οποίο προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. Είναι ο φορέας που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη. Παράλληλα και τα ενήλικα κορίτσια που αποχωρούν από το Ίδρυμα στεγάζονται σε διαμερίσματα του Σωματείου, διατρέφονται και στηρίζονται από αυτό για συνέχιση των σπουδών τους, ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο
  • Της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών που αποτελεί σωματείο φιλανθρωπικού σκοπού, το οποίο ιδρύθηκε με στόχο να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ανάγκη σε ό,τι αφορά στην πρόνοια για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στον τόπο μας, μέσω ανάπτυξης πολυποίκιλων δραστηριοτήτων για την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες αλλά και μέσω της άρσης των φραγμών που δημιουργούν οι αναπηρίες για ομαλή ένταξη του ατόμου με αναπηρίες μέσα στην κοινωνία.
  • Του Συλλόγου «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» το οποίο είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Ως στόχο έχει να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.
  • Της UNICEF η οποία προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση, με ενεργή δράση και παρουσία σε 190 χώρες μέσω εθνικών επιτροπών για να γίνει πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παροχή βοήθειας προς τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.
  • και της UNESCO, η οποία είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Η Εκπαίδευση, οι Κοινωνικές και οι Φυσικές Επιστήμες, ο Πολιτισμός και η Επικοινωνία είναι τα μέσα με τα οποία υπηρετεί τις πανανθρώπινες αξίες, με στόχο την ευημερία του ανθρώπου σε ένα ειρηνικό κόσμο και, εν συντομία, προωθεί τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των 193 κρατών μελών και των 6 συνδεδεμένων μελών της.

Ενόψει των ανωτέρω, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κοινωνικού μας έργου προτιθέμεθα να οργανώσουμε Ημερίδες ευαισθητοποίησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή Ιδρυμάτων και Οργανισμών, που έχουν ως αντικείμενο την προσφορά σε παιδιά με ειδικές ικανότητες, με σκοπό, πρωτίστως, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά. Οι Ημερίδες αυτές, επιπρόσθετα ως στόχο θα έχουν, μέσω κατάλληλης ενημέρωσής και διοργάνωσης πληθώρας δραστηριοτήτων να καταπολεμήσουν κάθε μορφή προκατάληψης απέναντι στα παιδιά αυτά προωθώντας με κάθε τρόπο την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Η διοργάνωση των ανωτέρω Ημερίδων είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Σύνδεσμο και τα μέλη του δεδομένου ότι ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχουμε την αντίληψη ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας και, ως εκ τούτου, είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη και κοινωνική ανισότητα, απέναντι στα άτοµα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική προσφορά του ΠΣΑΠ, πέραν της διαρκούς και έμπρακτης στήριξης του έργου των ανωτέρω φορέων, περιλαμβάνει και τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Συνδέσμου σε πληθώρα φιλικών αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, η αντιπροσωπευτική ομάδα του ΠΣΑΠ, στην οποία συμμετέχουν και οι Πρωταθλητές του 2004, υπό την καθοδήγηση του εκλέκτορα Χαράλαμπου Ζελενίτσα ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά σε προσκλήσεις για συμμετοχή της σε φιλικούς αγώνες σε κάθε γωνιά της Επικράτειας, με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων υπέρ κοινωνικά ευπαθών ομάδων αλλά και εξατομικευμένα υπέρ συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της πλέον πρόσφατης «34ης Γιορτής του Ποδοσφαιριστή» προχωρήσαμε σε υλοποίηση της δέσμευσης που είχαμε αναλάβει δημόσια κατά τη διάρκεια της περασμένης «33ης Γιορτής του Ποδοσφαιριστή». Ειδικότερα, ένα χρόνο πριν, θέσαμε ως στόχο τη δωρεά ενός αυτοκινήτου στο Σύλλογο Πίστη με σκοπό τη διευκόλυνση των 110 παιδιών που νοσούν από Νεοπλασματικές παθήσεις για τη μεταφορά τους, προς την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», είτε για τη νοσηλεία τους είτε για τις ιατρικές τους εξετάσεις. Τη φετινή χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώσαμε ότι ο στόχος αυτός επετεύχθη παραδίδοντας ενώπιον όλων κατά τη διάρκεια της «34ης Γιορτής του Ποδοσφαιριστή» τα κλειδιά ενός αξιόπιστου αυτοκινήτου στον Πρόεδρο του Συλλόγου «Πίστη», κ. Χρήστο Βλάχο.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των βασικών και άμεσων στόχων του ΠΣΑΠ είναι η δημιουργία χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί οι συνάδελφοί μας με τις οικογένειές τους και άλλοι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, όταν τυχόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγκαστικής παραμονής στην Αθήνα, για λόγους υγείας δικούς τους ή των οικείων τους.

Το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», το οποίο επιδιώκουμε να βρίσκεται εγκατεστημένο πλησίον του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», θα είναι ο δικός τους χώρος και θα αποτελεί το επιστέγασμα της προσφοράς του επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην κοινωνία, από όπου και αυτός προέρχεται, σε αδύναμα μέλη της, σε παιδιά που πάσχουν ή έχουν ιδιαίτερες ικανότητες.

Θεωρούμε ότι η στέγαση του χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», στην περιοχή αυτή είναι κρίσιμης και ουσιαστικής σημασίας λόγω της γειτνίασης με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου παραμένουν με σκοπό τη νοσηλεία τους ή τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων παιδιά πάσχοντα από σοβαρότατες ασθένειες ενώ, παράλληλα, στο χώρο του Νοσοκομείου αυτού στεγάζονται ιδρύματα που αποκλειστικό σκοπό έχουν την παροχή συνδρομής στα παιδιά αυτά.

Στην επιτυχία αυτού του στόχου, αποφασιστικά θα συνδράμουν οι αγώνες μεταξύ άλλων συνδέσμων ανά την Ευρώπη και ήδη εντός του 2016 έχει προγραμματισθεί και θα ολοκληρωθεί αγώνας με τον αντίστοιχο σύνδεσμο AFE της Ισπανίας, όπου θα συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες τόσο από τους Διεθνείς μας – Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 και την ομάδα του ΠΣΑΠ, όσο και από Διεθνείς Ποδοσφαιριστές της Ισπανίας, αντίστοιχα. Επισημαίνεται δε ότι ο σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων αυτών θα είναι διττός: αφενός, η ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού της δημιουργίας του χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», και αφετέρου, η ευαισθητοποίηση παιδιών και νεαρών ατόμων καθώς και των οικογενειών τους που θα παρευρίσκονται στους αγώνες αυτούς σε σχέση με τα κοινωνικά μηνύματα που προωθεί ο Σύνδεσμός μας στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιούμε σε σχολεία και Ακαδημίες σε όλη την Επικράτεια.

Άλλωστε και δεδομένου ότι η δημιουργία του χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή» αποτελεί ένα έργο – παρακαταθήκη για το χώρο του ποδοσφαίρου στο σύνολό του, εξ αυτού του λόγου θέλουμε δίπλα μας, ως πολύτιμους συμπαίκτες και συνοδοιπόρους όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου και ,φυσικά, τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως εξάλλου προαναφέρθηκε, στο πλαίσιο των φιλικών αγώνων φιλανθρωπικού σκοπού που θα λάβουν χώρα το εκάστοτε γήπεδο διεξαγωγής τους θα γεμίσει από παιδιά και μέλη των οικογενειών τους. Δραττόμενοι της ευκαιρίας αυτής και πριν την έναρξη κάθε αγώνα θα πραγματοποιείται παρουσίαση επιμορφωτικού χαρακτήρα από εκπροσώπους του ΠΣΑΠ με αποδέκτες όλους τους παρευρισκόμενους εντός του πλαισίου της εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου σε σχέση με την κινητοποίηση και ενημέρωση των συνανθρώπων μας, με επίκεντρο τα παιδιά και τα νεαρά άτομα, σε μια δυναμική προσπάθεια αντιμετώπισης παθογενών κοινωνικών φαινομένων αλλά και διαμόρφωσης μιας νέας γενιάς κοινωνικά συνειδητοποιημένων αθλητών και φιλάθλων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι ο ΠΣΑΠ είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και την Εκκλησία, που είναι, άλλωστε, στοιχεία αναπόσπαστα, στενά συνδεδεμένα, διαχρονικά αλληλένδετα..

Ήλθαμε στην Λευκάδα, όχι απλώς και μόνο για να παίξουμε, αλλά, για να συμπαρασταθούμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, να εκδηλώσουμε την στήριξή μας μας σε όλους όσοι την χρειάζονται, περνώντας μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την δύναμη του ποδοσφαίρου και κυρίως για τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί.

Τιμούμε τη Λευκάδα, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την ευαισθησία, την υπευθυνότητα και την άμεση ανταπόκριση, της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, του Δήμου, όλων των τοπικών αρχών και του συνόλου των φορέων του νησιού ενώ θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για αυτό το παιχνίδι.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στον κοινωνικό ρόλο τους, αντιλαμβανόμενοι ότι λειτουργούν ως πρότυπα συμπεριφοράς και ως τέτοια ενεργούν πάντα.

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με την εκστρατεία στα σχολεία και στις Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα, με τα παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με την εκπαίδευση όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με την αμεσότητα με την οποία στηρίζουμε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας, καθώς, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η διάσταση του ρόλου του, είναι προφανές ότι τον φέρνει στο πλευρό ειδικά των αδύναμων, με αλληλεγγύη και φροντίδα.

Όλα όσα οργανώνονται εδώ, στην Λευκάδα, αποτελούν την πεμπτουσία του παιχνιδιού και το νόημα του ποδοσφαίρου και της ίδιας της ζωής.

Όλοι μαζί για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο που μας χρειάζεται, όλοι μαζί για να στηρίξουμε κοινωνικές πρωτοβουλίες, όλοι μαζί ώστε να προσφέρουμε χαρά, και να διαδώσουμε μηνύματα ελπίδας, ισότητας, μέριμνας, αγάπης για το παιχνίδι και τον συνάνθρωπο.

[justified_image_grid id=9560] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη