Κόκκινο ή βαθύ κόκκινο;
Παράνοια ή βαθιά παράνοια;
Ανίκανοι ή επικίνδυνοι;
Για άλλη μία φορά πληρώνει ο αθλητισμός τις βαθιά “παρανοϊκές” πολιτικές αποφάσεις από τους επικίνδυνα ανίκανους.
Κύριε Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά η κυβερνητική πολιτική που ασκείται στον αθλητισμό. Βαθιά επικίνδυνη, παρανοϊκή και ανίκανη. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 επαγγελματικά πρωταθλήματα: Super League 1, Super league 2, Football league, Basket League, Volley League. Αυτά τα 5 επαγγελματικά πρωταθλήματα εφαρμόζουν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο με ιδιωτικό κόστος, έχουν ίδιες υποχρεώσεις, λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ίσα δικαιώματα, αφού για κάποιον παρανοϊκό ή ανίκανο λόγο δόθηκε εξαίρεση μόνο στα 4 από τα 5.
Η Football League που μάλλον για εσάς ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, στις 17 ημέρες λειτουργίας της πραγματοποίησε εκατοντάδες τεστ και δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό δείγμα! Μετά τα νέα μέτρα που εξαγγείλατε από τις 20 ομάδες τις κατηγορίας οι 12 μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους για την προετοιμασία του πρωταθλήματος, ενώ οι υπόλοιπες 8 όχι. Πραγματικά πολύ έξυπνο, πρωτότυπο, ευφυέστατο, πρωτοποριακό, δημιουργικό, λειτουργικό κτλ.
Σε μία πόλη ή σε ένα νησί που βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο θα μπορεί επίσης να προπονηθεί ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Super League 1 και της Super League 2, ο επαγγελματίας μπασκετμπολίστας ή βολεϊμπολίστας και όχι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Football League.
Πραγματικά με τέτοιες αποφάσεις πιστεύετε πως ο μέσος πολίτης μπορεί να περιμένει από εσάς να μας “σώσετε” από την πανδημία;
Κύριε Αυγενάκη σας έχει μεταφέρει κάποιος από τους ειδικούς, που όταν σας βολεύει μόνιμα επικαλείστε, ότι οι ποδοσφαιριστές της Football League είναι επιρρεπείς στον κορονοϊό ή τον διασπείρουν περισσότερο σε σχέση με τους άλλους; Αλήθεια, γνωρίζατε τις χθεσινές εξαγγελίες Χαρδαλιά για κλείσιμο μεγάλου μέρους του αθλητισμού ως καθ’ ύλην αρμόδιος ή το μάθατε και εσείς από την τηλεόραση όπως και εμείς;
Γνωρίζετε ότι η ψυχική υγεία του αθλητή δεν είναι ένα παράθυρο να το ανοίγω και να το κλείνω όποτε θέλω;
Έχετε επίγνωση τι συνέπειες μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό; Αν όχι ρωτήστε έναν ειδικό, γιατί όπως συχνά λέτε εκεινοι γνωρίζουν καλύτερα.
Δυστυχώς στη χώρα που γεννήθηκε το αθλητικό ιδεώδες φτάσαμε στο σημείο να λέμε «Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά». Άυριο ούτε ευχόμαστε, ούτε ελπίζουμε να αποκατασταθεί η αδικία, το απαιτούμε.