ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) σε όλη τη μακρά διαδρομή του είχε και βεβαίως θα εξακολουθήσει να έχει, ως πάγια αρχή του, την, στα πλαίσια πάντοτε του νόμου, προάσπιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής -και- στο ελληνικό ποδόσφαιρο των κανόνων που ήδη ισχύουν ευρωπαϊκώς (στην U.E.F.A.) και διεθνώς (στη F.I.F.A.) και αποσκοπούν στην εξασφάλιση υγιών συνθηκών διεξαγωγής ενός Πρωταθλήματος.
Μέλημα του ΠΣΑΠ ήταν είναι και θα είναι η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων του συνόλου των μελών του που αγωνίζονται σ΄ ένα Πρωτάθλημα. Φρονούμε ότι κανείς δεν υποστηρίζει ότι η επιτυχία του υγιούς αυτού στόχου μας είναι δυνατή χωρίς την τήρηση και τη συμμόρφωση, όλων ανεξαιρέτως, σε κανόνες που αν, πράγματι και όπως ο ΠΣΑΠ απαιτούσε, εφαρμόζονταν προ πολλού, το επί σειρά ετών θολό και νοσηρό ποδοσφαιρικό τοπίο θα ήταν πλέον διάφανο και υγιές.
Όλοι μας γνωρίζουμε τις ευθύνες μας, το τι έπρεπε να πράξουμε και δεν πράξαμε, τις συνέπειες και τις πραγματικές αιτίες. Έτσι, αν όλοι και όχι ορισμένοι επιλεκτικώς, επιχειρήσουμε την ελάχιστη αυτοκριτική, τότε θα είμαστε περισσότερο φειδωλοί στην ανεξέλεγκτη απόδοση ή και ολοκληρωτική αποποίηση ευθυνών. Ο ΠΣΑΠ ποτέ δεν αποποιήθηκε των όποιων, λιγοστών εκ των πραγμάτων, ευθυνών του, έτσι, θα ήταν άδικο και επικίνδυνο να αναλάβει ευθύνες που όλοι μας γνωρίζουμε σε ποιους ανήκουν.
Βεβαίως και κατανοούμε την απογοήτευση και την πικρία των μελών μας που, έχοντας κατακτήσει, με τον ιδρώτα τους, την παραμονή τους, αναγκάζονται να υποστούν, μαζί με την ομάδα τους, καθολικό αθλητικό, επαγγελματικό και οικονομικό υποβιβασμό. Το συναίσθημα των μελών μας είμαστε υποχρεωμένοι να το εισπράξουμε και διαχειριστούμε αναλόγως, δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι να αναλάβουμε και διαχειριστούμε ευθύνες άλλων, ούτε να αποτελέσουμε για κανέναν «άλλοθι».
Είναι εμφανές ότι κάποιοι επέλεξαν την εύκολη λύση, δηλαδή, να εγκαλέσουν ή και προκαλέσουν «συνειδησιακό δίλημμα» στον ΠΣΑΠ και τον Πρόεδρό του προσωπικά. Η προσπάθεια είναι ατυχής. Ο ΠΣΑΠ και ο Πρόεδρος του δεν είναι απών, όπως πολλοί θα ήθελαν. Οι απουσίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Είμαστε διαρκώς και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλα τα μέλη μας, όπως και θεματοφύλακες των συμφερόντων τους, χρέος που μας καθιστά υπόλογους προς αυτά, ιδίως όταν τα ίδια τα μέλη μας αξιώνουν από εμάς να επιδιώκουμε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος αφερέγγυων εργοδοτών και μας εγκαλούν για τυχόν αδράνεια ή και παθητικότητα.
Με τις επισημάνσεις αυτές τοποθετούμαστε, με σύνεση, υπευθυνότητα, χωρίς ίχνος ειρωνείας και αντιπαλότητας και κυρίως με ειλικρίνεια, στη φιλοξενούμενη… σε έγγραφο της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ και εμφαινόμενη ως προερχόμενη από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της και μέλη μας έγγραφη εκδήλωση των καθ΄ όλα σεβαστών απόψεών τους για τον ΠΣΑΠ και το θεσμό του Προέδρου του, ωστόσο, πέραν και ανεξαρτήτως των όποιων εύλογων επιφυλάξεών μας, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ως Σύνδεσμος είμαστε πάντοτε υπέρ της ευθείας επικοινωνίας με τα μέλη μας, την οποία διαρκώς επιδιώκουμε και αναμένουμε από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη μας, μεταξύ των οποίων και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, για τους οποίους η κατανόησή και η ευαισθησία μας είναι γνήσια και ως τέτοια αδιαπραγμάτευτη και μη επιδεκτική ειρωνείας ή «καπηλείας» της από τον οιονδήποτε.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη