Αλληλέγγυος με τον ΠΣΑΠ ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης

ΝΕΑ

Την πλήρη αλληλεγγύη του με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέφρασε ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 και Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες, με τον Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΠ Κώστα Πούλιο και τον Γενικό Γραμματέα και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Σταμάτη Συρίγο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μάλιστα, στο περιθώριο της παρουσίασης των ευρημάτων της παγκόσμιας έρευνας της FIFPro για τις συνθήκες εργασίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου, στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ, όπως και σε αντιπροσωπεία της FIFPro.

brussels-2

Συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος, τα αποτελέσματα της έρευνας ενώ συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές στο ποδόσφαιρο, οι οποίες θα πρέπει, αρχικά, να υιοθετηθούν από το Ευρωκοινοβούλιο.

‘’ Είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που ως στόχο έχει την βελτίωση των συνθηκών στο ποδόσφαιρο και ειδικά για τα εργασιακά ζητήματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, είμαι στη διάθεση του ΠΣΑΠ, ώστε να υπάρχει επαφή, με δίαυλο επικοινωνίας τον Σύνδεσμο μας, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσω της συνεργασίας μας’’ τόνισε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

thumbnail_058

Στις Βρυξέλλες, κατά την παρουσίαση της έρευνας της FIFPro, ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠ Σταμάτη Συρίγο, να αναφερθεί στις σχέσεις των ομάδων με τους ποδοσφαιριστές, καθώς, αξιολογήθηκε η υπευθυνότητα και η αμεσότητα που έδειξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή στην έρευνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ως ένδειξη αναγνώρισης από την FIFPro, o ΠΣΑΠ ήταν ο μόνος Εθνικός Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών που κλήθηκε να τοποθετηθεί για αυτή την έρευνα.

thumbnail_053

Ο Σταμάτης Συρίγος μίλησε για τις προσωπικές εμπειρίες του, κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ενώ υποστήριξε: ‘’ Τα αποτελέσματα της, ολοκληρωμένης, έρευνας φανερώνουν, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει το 2012 για το Blackbook της FIFPro. Εφόσον όλοι όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από ιδιότητες, συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε συνάδελφοι και συνεργάτες με όλους και όχι αντίπαλοι, η συνέχεια θα είναι καλύτερη για το παιχνίδι μας, που είναι για εμάς τους ποδοσφαιριστές, η ίδια η ζωή μας’’.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη