Αλληλέγγυοι με τον ΠΣΑΠ οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού

ΝΕΑ

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Αχαρναϊκού βρέθηκε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, συνεπικουρούμενη από τον συνεργάτη του ΠΣΑΠ Κώστα Παπαδόπουλο.

Η ενημέρωση προς τους συναδέλφους, με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση στα αποδυτήρια του γηπέδου του Μενιδίου, ήταν πλήρης κι αναλυτική κι αφορούσε σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Μάλιστα, οι συνάδελφοι εξέφρασαν την απόλυτη ευαρέσκειά τους για όλα όσα έχει πετύχει η Διοίκηση του ΠΣΑΠ αλλά και για τα πλάνα και τον σχεδιασμό που έχει για τη συνέχεια.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού τόσο για το Εγγυητικό Ταμείο όσο και για το σύστημα επιμόρφωσης Online Academy, για το οποίο ήταν άμεσο το ενδιαφέρον τους, καθώς, καταλαβαίνουν απόλυτα κι εκτιμούν ιδιαίτερα τις δυνατότητες αυτού του εξαιρετικού προγράμματος.

Αναφορικά, με το Εγγυητικό Ταμείο, επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ ότι επίκειται η ενεργοποίησή του μετά την ολοκλήρωση των Κανονισμών και θα λειτουργεί, παρέχοντας κάλυψη αποδοχών στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει ασπίδα προστασίας στους συναδέλφους μας και θα αντιμετωπισθεί η πρακτική των τελευταίων ετών με τον επιλεκτικό υποβιβασμό ομάδων, για οικονομικούς λόγους και την επακόλουθη απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους, μαζί με όσα προβλέπονται από τα εν ισχύ συμβόλαια τους.

Ξεχωριστή αναγνωρίσθηκε ότι είναι η σημασία της επέκτασης του προγράμματος FIFPro Online Academy στο οποίο μετέχουν τώρα οι συνάδελφοι Ζησόπουλος και Μπράχο. Ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία και πληροφορίες από αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος στην Ελλάδα, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ Σταμάτη Συρίγο για τις σπουδαίες παροχές που προσφέρει το FIFPro Online Academy με εξ αποστάσεως, δωρεάν, σπουδές αξίας άνω των 30.000,00ευρώ, για την απόκτηση πτυχίου αθλητικού μάνατζμεντ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν εκτενώς και στο ζήτημα της ασφάλισης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που έχουν την καλύτερη κάλυψη που είχαν ποτέ, στα 38 χρόνια ζωής του Συνδέσμου.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ιδιαίτερη ευαρέσκειά τους, επίσης, για την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας νομικής κάλυψης προς τα μέλη του ΠΣΑΠ που έχει αποδειχθεί όχι απλώς χρηστική, αλλά, πολύτιμη.

Η νομική υπηρεσία του Συνδέσμου είναι διαρκώς στη διάθεση των συναδέλφων μας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και μέχρι τώρα, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έχει δώσει λύσεις σε περισσότερες από 500 περιπτώσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι επιδιώκεται, πρωτίστως, η αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας, μέσα από την επικοινωνία μαζί τους αλλά και με τις ομάδες τους, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού, ανέφεραν την πλήρη ικανοποίησή τους και για την εξασφάλιση και αναβάθμιση μιας σειράς άλλων υπηρεσιών όπως η επέκταση του προγράμματος Don’t Fix It που αφορά πρωτίστως στην προστασία των ποδοσφαιριστών από την εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, διαρκής ενημέρωση για το ντόπινγκ, συμμετοχή στον αγώνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο Τουρνουά της FIFPro, οικονομική ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ, μέσα από τα σχολεία, για την πρόληψη της βίας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, όλοι οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου για ομιλίες στους μαθητές ενώ επικροτήθηκαν οι κινήσεις από τον ΠΣΑΠ για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν σε σχολεία. Όπως κι η συνέχιση της δράσης, με αγώνες σε όλη την Ελλάδα από την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου μας, για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο ΠΣΑΠ ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και το Προπονητικό Τeam της Π.Α.Ε. Αχαρναϊκός για την άψογη φιλοξενία.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη