Αλέξανδρος Παπατζίκος: «Μακάρι να έρθουν καλύτερες ημέρες…»

ΝΕΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στα χνάρια του πατέρα του, Τάκη, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια κεντρικός αμυντικός στην Βέροια, όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το 1985, βαδίζει ο Αλέξανδρος Παπατζίκος, που άλλαξε θέση στην εφετινή σεζόν και από σέντερ φορ έγινε σέντερ μπακ. Με αυτόν τον ρόλο διακρίθηκε ιδιαίτερα ως βασική μονάδα για την Αναγέννηση Επανωμής και ανέβηκε μαζί της στην Football League.
Η Επανωμή επέστρεψε στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά από 30 χρόνια απουσίας από αυτήν. Ουσιαστικά, όμως, επιβραβεύθηκαν οι κόποι και η συστηματική προσπάθεια που έγινε από αυτή την ομάδα, κυρίως την τελευταία τριετία.
Αυτό παραδέχεται στις δηλώσεις που έκανε στο psapp.gr ο 23χρονος Αλέξανδρος Παπατζίκος ο οποίος αγωνίσθηκε στα 30 από τα 32 παιχνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
«Πήραμε αυτό που αξίζαμε, κυρίως επειδή υπήρχε καλή λειτουργία στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές με τον προπονητή, παρά τις δυσκολίες, κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε, πεισμωμένοι και αποφασισμένοι ώστε να πάρει η Επανωμή την άνοδο, γιατί πράγματι είχαμε εξαιρετική ομάδα, με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, νέους αλλά και έμπειρους και δε θέλαμε να αδικήσουμε τους εαυτούς μας» τονίζει ο ποδοσφαιριστής της Επανωμής για τον οποίο είναι δεδομένο ότι «υπάρχουν στην κατηγορία πολλά παιδιά με ταλέντο αλλά δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε επειδή, εκτός των άλλων, καλούνται να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα, που εντέλει κάνουν πολύ δύσκολες τις συνθήκες για τους ίδιους και τη δουλειά τους, τη διαδικασία στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Είδα πολύ καλούς παίκτες και ξεχώρισα αρκετούς για τους οποίους εύχομαι να πάνε καλύτερα και να έχουν ευοίωνο μέλλον στο ποδόσφαιρο και πιο πολλές ευκαιρίες, όμως, πρέπει να δουλέψουν πολύ και να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια, τον αγώνα».
Ο Αλέξανδρος Παπατζίκος έχει ήδη πλούσια ποδοσφαιρική εμπειρία.
Ξεκίνησε από την Ακαδημία της Βέροιας, πήγε στην Ένωση Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια μετακινήθηκε σε Βέροια, Νίκη Πολυγύρου, Εορδαϊκό και από το 2009 μέχρι και σήμερα ήταν στην Επανωμή με την οποία είχε συμβόλαιο που τελειώνει στις 30 Ιουνίου.
«Μέσα σε 3 χρόνια είχαμε 2 ανόδους και αυτό και μόνο το γεγονός σημαίνει και δείχνει πολλά. Η Επανωμή κατάφερε το στόχο της και πράγματι αξίζει ό, τι καλύτερο για τη συνέχεια γιατί είναι καλή ομάδα. Το συμβόλαιο μου τελείωσε, αλλά, η Επανωμή έχει τον πρώτο λόγο καθώς άλλωστε πέρασα καλά σε αυτή την ομάδα, ένιωσα υπερήφανος που είμαι παίκτης της και είχα επιτυχίες μαζί της».
«Γενικότερα, ωστόσο, το ποδόσφαιρο περνά δυσκολίες και έχει τεράστια προβλήματα. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στις δουλειές τους επειδή δεν αντιμετωπίζονται σωστά και με συνέπεια ενώ είναι επαγγελματικές οι απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτούς και οι υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στις ομάδες τους. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι πια μέσα στην αμφιβολία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, τι θα μας ξημερώσει η επόμενη ημέρα, με τόσα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να έλθουν καλύτερες ημέρες για το ποδόσφαιρο, μέσα από αυτή την καταιγίδα που το έχει χτυπήσει με όλα όσα ακούμε γιατί σε πολλές, πλέον, ομάδες η κατάσταση είναι τραγική».
Βέβαια, κάθε ποδοσφαιριστής έχει την προτίμηση του για τη θέση όπου θα ήθελε να αγωνίζεται. Αυτό συμβαίνει και με τον Αλέξανδρο Παπατζίκο ο οποίος ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη.
«Ο σέντερ μπακ έχει περισσότερες ευθύνες σε σχέση με τον σέντερ φορ. Όταν είσαι αμυντικός έχεις την πολυτέλεια να βλέπεις σχεδόν όλο το γήπεδο. Ως σέντερ φορ έχεις περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας και χαίρεσαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι προτιμώ να είμαι επιθετικός, ωστόσο, θα παίξω όπου μου πει η ομάδα».

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη