Τεχνικός Διευθυντής ομάδας χτυπά ποδοσφαιριστή, αλλά, η Ομοσπονδία δεν αντιδρά

FIFPROΝΕΑ

Ακόμα μία θλιβερή επιβεβαίωση για τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα από τα στοιχεία της «Μαύρης Βίβλου», καθώς είναι φανερό πλέον ότι πρέπει να προασπισθούν τα βασικά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών της Κροατίας όπως και όλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία καταπατώνται συνεχώς.
Ο Vedran Celiscak, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος παίζει για την NK Zagreb, ομάδα πρώτης Εθνικής Κατηγορίας στην Κροατία, διαμαρτυρήθηκε δίκαια για σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι του, καθώς η ομάδα του, του χρωστούσε χρήματα.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2011, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη είχαν συνάντηση έτσι ώστε να βρεθεί λύση, αυτή τουλάχιστον ήταν η πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Drazen Medic, συμφώνησε για την συνάντηση και εκ μέρους της ομάδας, ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει ένα έγγραφο.
Ο Vedran Celiscak αρνήθηκε και ζήτησε να μιλήσει με τον δικηγόρο του για να τον συμβουλευθεί πριν υπογράψει, επειδή η ομάδα δεν κρατούσε ποτέ τις υποσχέσεις της. Ο Τεχνικός Διευθυντής αντέδρασε με οργή. Έπιασε τον ποδοσφαιριστή από τον λαιμό και τον χτύπησε στους χώρους της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να διαφύγει και να αναζητήσει νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο Celiscak έχει αποδείξεις για τα τραύματα που υπέστη. Από τότε, λείπει με άδεια ιατρού και δεν μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις. Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Vedran Celiscak έκανε μήνυση και αγωγή κατά του Τεχνικού Διευθυντή. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση κακοποίησης.
Παράλληλα, ο Celiscak έχει καταθέσει καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή κατά του Medic και της NK Zagreb, στις 13 Ιανουαρίου. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας, μετά από μόνο μία ακρόαση και χωρίς να μελετήσει τα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και δίχως να ακούσει τη μαρτυρία του ποδοσφαιριστή, θα αποφασίσει για την τιμωρία της ομάδας αλλά και του Τεχνικού Διευθυντή.
Η διαδικασία δεν είναι σύμφωνη με την πειθαρχική διαδικασία, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και μία τόσο σοβαρή καταγγελία. Το σύνολο των γεγονότων, καταδεικνύει την παντελή απουσία σεβασμού προς τους ποδοσφαιριστές και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.
Ο Τεχνικός Διευθυντής, έχει ήδη πολύ κακή φήμη, αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν υποστεί φυσική βία από εκείνον και αυτό θα συνεχίζεται αφού η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κλείνει τα μάτια σε τέτοιου είδους παραβιάσεις και δεν επεμβαίνει.
Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών δήλωσαν ότι εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, το συμβάν αυτό θα επαναληφθεί. Επί της παρούσης, ο Τεχνικός Διευθυντής έχει τιμωρηθεί με την ποινή του αποκλεισμού διότι επιτέθηκε σε έναν διαιτητή. Είναι προφανές ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί ότι η παραβίαση των δικαιωμάτων των διαιτητών είναι υψηλότερης σημασίας και ότι βιαιοπραγίες κατά των διαιτητών δεν είναι αποδεκτές.

Club director beats up player, FA does not act

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη