Τα μέλη της Division Asia ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Τζακάρτα

FIFPROΝΕΑ

Η Ινδονησία ήταν ο οικοδεσπότης της Γενικής Συνέλευσης της FIFPro Division Asia/Oceania. Τα έξι μέλη σύνδεσμοι συμμετείχαν και συζήτησαν την θέση του ποδοσφαίρου σε Ασία και Ωκεανία.
Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ποδοσφαιριστών από Αυστραλία, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Νέα Ζηλανδία συναντήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, στη χώρα που πραγματοποιείται ριζική αναδιαμόρφωση στο ποδόσφαιρό της.
Είναι πολύ θετικό ότι εκπρόσωποι της LPI, της νέας επαγγελματικής ένωσης τους, ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών ως εταίρο και σχεδιάζουν να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας με τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών. Επίσης, η LPI σχεδιάζει να συμπεριλάβει όρο στο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών ότι κάθε επαγγελματίας παίκτης υπογράφοντας το συμβόλαιο θα γίνεται αυτομάτως και μέλος του συνδέσμου ποδοσφαιριστών.
Κατά την διάρκεια της ΓΣ, τα άλλα μέλη παρέθεσαν τα στοιχεία που φανερώνουν την πρόοδο που υπάρχει στις χώρες τους:
• Η PFA της Αυστραλίας μόλις συμφώνησε στη νέα ΣΣΕ για την Εθνική ομάδα της χώρας, η οποία θα ισχύει ως το 2014. Επίσης, σημαντική δουλειά περιμένει τον σύνδεσμο διότι πολλές ομάδες περνούν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τον περασμένο χρόνο ο γενικός διευθυντής Brendan Schwab, εξήγησε ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καλύτερο μισθό από έναν εργαζόμενο και τόνισε ότι θέλει να αλλάξει την εικόνα τους ως εκατομμυριούχους.
• Η PFA της Ινδίας έχει αυξήσει τα μέλη της μέσα σε ένα χρόνο και πλέον 434 ποδοσφαιριστές είναι μέλη της. Επίσης, ο σύνδεσμος έχει οργανώσει αρκετές δραστηριότητες με σκοπό να βοηθήσει ποδοσφαιριστές για την επιμόρφωσή τους, έτσι ώστε να έχουν μια επαγγελματική κατάρτιση μετά την σταδιοδρομία τους.
• Η J-PFA Ιαπωνίας πραγματοποιεί σημαντική μετατροπή και από σύνδεσμος ποδοσφαιριστών θα γίνει συνδικάτο ποδοσφαιριστών. Τα αποτελέσματα του καταστροφικού σεισμού τον Μάρτιο κρατούν – και με το παραπάνω – τον σύνδεσμο απασχολημένο. Ο σύνδεσμος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σειρά δραστηριοτήτων για να φέρει μία ανακούφιση και ελπίδα στους συμπατριώτες τους.
• Η PFA Μαλαισίας έχει κάνει σημαντική πρόοδο, με τον υπουργό αθλητισμού να αναγνωρίζει επίσημα αυτόν τον σύνδεσμο ως το αντιπροσωπευτικό όργανο των ποδοσφαιριστών. Τώρα είναι στην διαδικασία αλλαγής των όρων του συμβολαίου, διότι οι περισσότεροι όροι ήταν κατά των ποδοσφαιριστών.
• Όπως η PFA της Αυστραλίας έτσι και ο NZPFA της Νέας Ζηλανδίας διαπραγματεύονται νέα ΣΣΕ με την ΠΟ που περνά δύσκολες καταστάσεις.
Η Frederique Winia, η Γενική Γραμματέας της FIFPro Division Asia/Oceania, αναχώρησε από την Τζακάρτα με ικανοποίηση. «Η ΓΣ ήταν πολύ καλά οργανωμένη και ασχοληθήκαμε με πάρα πολλά θέματα. Φυσικά έχουμε δώσει την απαραίτητη προσοχή στην παρούσα κατάσταση στην Ινδονησία, όπου ο εθνικός σύνδεσμος ποδοσφαιριστών και η διοργανώτρια του πρωταθλήματος πραγματοποιούν μεγάλες αλλαγές».
«Παρατηρήσαμε ότι και οι εκπρόσωποι του συνδέσμου ασχολούνται δυναμικά με τα καθήκοντά τους και προσπαθούν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους ειδικά στο θέμα της νομικής και συμβατικής σταθερότητας».

Members Division Asia pool their strengths in Jakarta

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη