Συνέδριο της FIFPro Ευρώπης στο Νόβι Σαντ

FIFPROΝΕΑ

Στο Νόβι Σαντ της Σερβίας διεξήχθη το διήμερο 8-9 Μαΐου, το συνέδριο του ευρωπαϊκού τομέα της FIFPro. Η χώρα των Βαλκανίων επιλέχθηκε ως τόπος συνάντησης με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών που παρατηρούνται σε αυτή και η FIFPro θέλησε να στείλει το «μήνυμα» πως βρίσκεται στο πλευρό των εκεί συναδέλφων μας.

Εκ μέρους του ΠΣΑΠ στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Ιωάννης Λαζανάς, ταμίας και εκπρόσωπος του συνδέσμου στη FIFPro.

Ο Μπόμπι Μπαρνς, πρόεδρος του ευρωπαϊκού τομέα της FIFPro, κήρυξε την έναρξη των εργασιών και η ατζέντα αφορούσε κυρίως τις αλλαγές που εξετάζεται να υπάρξουν στο καλεντάρι.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών προχώρησε πρόσφατα σε έρευνα όπου συμμετείχαν 600 παίκτες, με σκοπό να ζητήσει την γνώμη τους για το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ δύο αναμετρήσεων, ώστε να επανέλθουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. «Η υγεία των μελών μας είναι η άμεση προτεραιότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόμπι Μπαρνς, ενώ η FIFPro βρίσκεται σε επαφές με την FIFA, η οποία επιθυμεί την εισαγωγή νέων διοργανώσεων, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εκείνο των Εθνικών ομάδων.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν ακόμη το σύστημα των μεταγραφών και η βελτίωση του προγράμματος «Mind the Gap», που αποσκοπεί στην επαγγελματική αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε και στην ανάπτυξη πλαισίου ώστε να διασφαλίζονται οι ποδοσφαιριστές, σε περιπτώσεις όπου γίνονται απόπειρες για προσημείωση αγώνων.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του Γιόνας Μπάερ Χόφμαν στη θέση του γενικού γραμματέα του ευρωπαϊκού τομέα της FIFPro. «Είμαι χαρούμενος που δημιουργούμε μία ακόμη πιο ‘δυνατή’ φωνή για τον ποδοσφαιριστή. Τα μέλη μας αξίζουν να εκπροσωπούνται σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε σχετικά.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη