Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών Κροατίας: «Η αποβολή των ομάδων είναι το πρώτο βήμα»

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Κροατίας, HUNS, καλωσορίζουν τις αποβολές τριών ομάδων, αλλά, επιμένει ότι χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα στο ποδόσφαιρο τους.
Την Τετάρτη, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας απέβαλε τις Hajduk Split, FC Sibenik και FC Karlovac. Η Hajduk απεβλήθη λόγω χρεών στην FC Sibenik και οι άλλες δύο ομάδες απεβλήθησαν λόγω απλήρωτων μισθών σε ποδοσφαιριστές.
Στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο για πόσο καιρό είχαν αποβληθεί οι ομάδες. Σύμφωνα, όμως, με τους κανονισμούς της επαγγελματικής Ένωσης, μία ομάδα αποβάλλεται αυτόματα λόγω μη καταβολής πληρωμών αλλά και αν λόγω τιμωρίας δε συμμετέχει σε δύο παιχνίδια, τότε, υποβιβάζεται στην χαμηλότερη κατηγορία. Η FC Karlovac, ήδη, δε συμμετείχε σε ένα παιχνίδι, οπότε σύμφωνα με τους κανονισμούς κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Η FC Varazdin, επίσης κινδυνεύει με την τιμωρία του υποβιβασμού. Η ομάδα δεν έχει πληρώσει τον Milan Pavlicic, όπως είχε δώσει εντολή η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.
Ο Mario Juric, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών κάνει αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Κροατία. «Μόνο 6 από τις 16 ομάδες εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των παιχτών. Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών σε τουλάχιστον δέκα ομάδες στην Α’ εθνική κατηγορία δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Ο χρόνος καθυστέρησης πληρωμών είναι περίπου στους έξι μήνες».
Ο Juric, επίσης, αναφέρεται στα χειρότερα παραδείγματα: «Η FC Varazdin: με 14 μήνες καθυστέρηση. FC Sibenik: με 12 μήνες καθυστέρηση. FC Karlovac: με 11 μήνες καθυστέρηση». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μαύρης Βίβλου, το 60% των ποδοσφαιριστών δεν πληρώνονται στην ώρα τους.
Ο Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είναι της άποψης ότι ήδη το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει αρκετές δυσλειτουργίες, λόγω της αδυναμίας καταβολής δεδουλευμένων. Μάλιστα, υπήρξε ένα μεγάλο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών πριν από αρκετούς μήνες. Ο Σύνδεσμος προτρέπει τις διοικήσεις της επαγγελματικής Ένωσης και της Ομοσπονδίας να παραιτηθούν, έτσι ώστε να είναι εφικτή η κάθαρση του ποδοσφαίρου.
Βεβαίως, ο Σύνδεσμος έλαβε υποστήριξη από τον υπουργό Αθλητισμού Zeljko Jovanovic, που ανέλαβε τον Δεκέμβρη 2011 και από τότε κατηγορεί την διοίκηση της Ομοσπονδίας για την αφερεγγυότητα του πρωταθλήματος και έχει ζητήσει την αλλαγή της διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Η ομάδα Hajduk Split βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς διαφορά από την Dinamo Zagreb. Οι Sibenik (13η), Karlovac (15η) και FC Varazdin (16η), οι οποίες είναι στα όρια του υποβιβασμού.

Croatian union: ‘Club suspensions are first step’

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη