Σημαντική δικαστική απόφαση για τους Νορβηγούς ποδοσφαιριστές

FIFPROΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος Νορβηγών ποδοσφαιριστών NISO, πέτυχε μία ιστορική νίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι ποδοσφαιριστές Terje Reinertsen και Jukka Hakala, πληροφορήθηκαν ότι λύθηκε μονομερώς η σύμβασή τους από την ομάδα Notodden, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι συμβάσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας δεν μπορούν να λύνονται κάτω από τέτοιες συνθήκες και αιτιολογίες.
«Είμαστε ευχαριστημένοι για τη δικαίωση για τα μέλη μας Terje Reinertsen και Jukka Hakala αλλά και για την κατοχύρωση όλων των επαγγελματιών αθλητών στην Νορβηγία που είναι υπό καθεστώς συμβάσεως περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Έχουμε βιώσει πολλές τέτοιες προσπάθειες από ομάδες που μπαίνουν σε οικονομικές δυσκολίες, λόγω κακών αποφάσεων. Με αυτή την απόφαση, οι ομάδες πρέπει να διασφαλίζουν πρωτίστως μία βιώσιμη οικονομική κατάσταση εάν και εφόσον υπογράφουν συμβόλαια με ποδοσφαιριστές» δήλωσε ο πρόεδρος του NISO, Joachim Walltin.
Και οι πέντε δικαστές αποφάσισαν υπέρ των ποδοσφαιριστών. Η νομολογία αυτή θα εφαρμόζεται εάν βρεθούν αθλητές σε παρόμοια κατάσταση.
«Αυτή η υπόθεση πέρασε από τρία δικαστικά όργανα και διήρκεσε δύο χρόνια. Χάσαμε το πρωτοβάθμιο, αλλά, κερδίσαμε το δεύτερο και ανώτατο βαθμό». Η ομάδα θα αποζημιώσει τους ποδοσφαιριστές με την υπολειπόμενη αξία του συμβολαίου τους, ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Important verdict for Norwegian footballers

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη