Ρώσικη ομάδα απειλεί ποδοσφαιριστή και πλαστογραφεί συμβόλαιο

FIFPROΝΕΑ

Για ακόμα μια φορά ειδήσεις από την Ρωσία είναι στο επίκεντρο αλλά με αρνητικό τρόπο.
Η ομάδα FC Kamaz όχι μόνο απείλησε τον ποδοσφαιριστή Alexandr Kukanos για να υπογράψει λύση συμβολαίου με την ομάδα του, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και πλαστογράφησε έγγραφα έτσι ώστε να μειωθεί η αποζημίωση της λύσης.
Τον Ιούλιο 2009 ο Kukanos υπέγραψε συμβόλαιο με την FC Kamaz έως τον Νοέμβριο του 2011. Στις αρχές του 2011, η ομάδα είπε στον αμυντικό ότι ήθελε να λύσει το συμβόλαιο μαζί του. Ο Kukanos δεν το επιθυμούσε, τουλάχιστον έως ότου να βρει μία άλλη ομάδα.
Από τότε, η FC Kamaz ασκούσε πίεση με διάφορους τρόπους στον ποδοσφαιριστή. Αναγκάστηκε να προπονείται με την ομάδα των ερασιτεχνών αλλά και να γυμνάζεται μόνος του. Η ομάδα, με διάφορους υπαινιγμούς προς τον παίκτη, ανέφερε άμεσα ή έμμεσα ότι πρέπει να φύγει ενώ όσο ανήκε στη δύναμη της δε θα πληρωνόταν και θα συνέχιζε να τρέχει μόνος του στο γήπεδο ως το τέλος της σεζόν.
Υπήρξαν ομάδες που ενδιαφερόντουσαν για τον παίκτη και είχαν επικοινωνήσει με την Kamaz, αλλά, η ομάδα πάντα δυσφημούσε τον ποδοσφαιριστή ως παίκτη αλλά και ως άνθρωπο. Ήταν φυσικό λοιπόν να σταματήσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του, όπως δήλωσε και ο ποδοσφαιριστής σε μία πρόσφατη συνέντευξη του.
Αυτό που η διοίκηση της ομάδας δεν γνώριζε ήταν ότι ο Kukanos μαγνητοφωνούσε τις συζητήσεις με τον αρχηγό του τεχνικού επιτελείου, τον διευθυντή και άλλους.
Οι εκπρόσωποι της ομάδας χρησιμοποιούσαν πολλούς τρόπους, μεθόδους και παραθυράκια ώστε να αποφύγουν τις πληρωμές. Δεν είχε σχεδόν καθόλου λεφτά ούτε καν για τα στοιχειώδη.
Επίσης, αρνήθηκαν να λύσουν το συμβόλαιο του κοινή συναινέσει πιστεύοντας ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα.
Τέλος, τον Απρίλιο και τα δύο μέρη έλυσαν την σύμβαση από κοινού. Μετά, ο παίκτης ανακάλυψε ότι η ομάδα είχε πλαστογραφήσει διάφορα έγγραφα, ώστε να αποζημιώσει τον παίκτη με λιγότερα χρήματα από ότι συμφώνησαν.
Ο Σύνδεσμος Ρώσων ποδοσφαιριστών και ο Alexander Kukanos επικοινώνησαν με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατέθεσαν αγωγή κατά της ομάδας. Ζητούν αποζημίωση για τα δεδουλευμένα. Ο Σύνδεσμος και ο ποδοσφαιριστής επίσης ζητούν την τιμωρία του διευθυντή και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Η Ομοσπονδία υποσχέθηκε να εξετάσει την αγωγή τους.
«Δεν αφορά τα χρήματα, είναι θέμα αρχών» εξήγησε ο Kukanos. «Η διοίκηση της ομάδας με ταπείνωσε με πολλούς τρόπους και ζητώ την δίκαιη τιμωρία τους. Ίσως η ιστορία μου να μην δώσει τέλος στα αίσχη που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας και στους ποδοσφαιριστές, αλλά, έτσι έπρεπε να κάνω».
Πρόσφατα ο Alexandr Kukanos υπέγραψε συμβόλαιο με την FC Baltika.

Russian club threatens player and forges contract

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη