Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Σκωτίας εκφράζει απογοήτευση για τον νέο εκτελεστικό διευθυντή των Rangers

FIFPROΝΕΑ

O PFA Σκωτίας εξαπολύει κριτική για τον νέο εκτελεστικό διευθυντή των Rangers, Charles Green, ο οποίος προειδοποιεί όλες τις ομάδες της Μ. Βρετανίας να μην υπογράψουν συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές που αφήνουν την Rangers. Δέκα παίχτες της αρνήθηκαν να τροποποιήσουν, όπως τους ζητήθηκε, τα συμβόλαιά τους.
Τρείς από αυτούς έχουν ήδη βρει νέα ομάδα: ο Steven Whittaker θα υπογράψει με την Norwich City, ο Kyle Lafferty συμφώνησε με την FC Sion και ο Jamie Ness θα υπογράψει με την Stoke City. Οι Steven Naismith, Allan McGregor, Steven Davis, Rhys McCabe, John Fleck, Jose Manuel Ortiz και Sone Aluko αρνήθηκαν να υπογράψουν τα νέα συμβόλαια της ομάδας.
Ο PFA Σκωτίας θεωρεί ότι οι παίχτες είναι ελεύθεροι και έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν να μεταγραφούν στη νέα ομάδα των Rangers. Επίσης, ο Σύνδεσμος κάνει αναφορά στους κανονισμούς «Προστασία εργασίας» του 2006 που δίδουν το δικαίωμα σε κάθε παίχτη να αρνηθεί μεταγραφή, αλλά, με τη χρήση αυτού του δικαιώματος μένει ο παίκτης χωρίς συμβόλαιο και δίχως το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση.
Ο Green έχει επιβεβαιώσει ότι έχει στείλει γραπτώς, σε διάφορες ομάδες, προειδοποιήσεις ώστε να μείνουν μακριά από τους παίχτες που ετοιμάζονται να αφήσουν την Rangers.
Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος δήλωσε τα εξής: «Ο Σύνδεσμος έμαθε ότι ο Green απέστειλε επιστολή σε ομάδες της Premier League και της Championship διατυπώνοντας ότι τα μέλη μας – που έχουν ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά τους – έχουν λύσει μονομερώς τις συμβάσεις τους. Η PFA Σκωτίας σύντομα θα απαντήσει σε όλες τις ομάδες με την ανάλογη νομική καθοδήγηση και με επιχειρήματα, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας, που και θα ενδυναμώσει την θέση των μελών μας».
«Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών είναι απογοητευμένος για αυτές τις κακόβουλες προσπάθειες, που αποσκοπούν στον περιορισμό «της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών & της ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων» στα μέλη μας όπως ορίζονται στους κανονισμούς μας.
Η νομική σύμβουλος Margaret Gribbon, δήλωσε: «Με τη νέα μορφή της εταιρικής ιδιότητας των Rangers, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, είναι παράνομος, με τις επιστολές που έχει αποστείλει. Η νέα ομάδα δεν έχει υπό την κατοχή της κανένα συμβόλαιο και κανένα δελτίο ποδοσφαιριστών, ειδικά για αυτούς που ανήκαν στην παλιά εταιρία. Έστω και αν πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να παρεμποδίζουν τη μετακίνηση των ποδοσφαιριστών αυτών αλλά και να εμποδίζουν την οικεία ποδοσφαιρική ομοσπονδία στις μεταγραφές των μελών μας σε άλλες ομάδες. Η νέα εταιρία δεν είναι μέλος καμίας ποδοσφαιρικής οργάνωσης στην Σκωτία και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο σε ποιά κατηγορία θα παίξουν την ερχόμενη σεζόν».
«Είναι απλά αναξιόπιστος, διότι κατηγορεί τους παίκτες ότι λύουν τη σύμβασή τους μονομερώς, για καλύτερους οικονομικούς όρους. Ο λόγος αποχώρησης των παιχτών είναι καθαρά για επαγγελματικούς λόγους και το θέμα θα εξεταστεί από την FIFA και από τα οικεία δικαστήρια».

PFA Scotland dismayed with Rangers executive

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη