Ο Σύνδεσμος κατανοεί απόλυτα γιατί οι ποδοσφαιριστές εγκατέλειψαν το γήπεδο στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας

FIFPROΝΕΑ

Μία πολύ αξιοσημείωτη διαμαρτυρία, καταγράφηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, όταν οι ποδοσφαιριστές της Vojvodina NoviSad εγκατέλειψαν το γήπεδο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης του τελικού κυπέλλου με την Partizan. Οι ποδοσφαιριστές είχαν αγανακτήσει με τις διαιτητικές αποφάσεις, από τον Slobodan Veselinovic.

Στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, ο προπονητής Zoran Milinkovic έδωσε εντολή στους παίκτες του να εγκαταλείψουν το γήπεδο. Η Vojvodina έχανε με 1-2 σε εκείνο το σημείο. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής ήταν αναστατωμένοι: Ακυρώθηκε ένα γκολ της Vojvodina, υπό αμφισβητούμενες συνθήκες ενώ η Partizan πήρε το προβάδισμα με ένα γκολ σε μία αμφισβητούμενη φάση πέναλτι. Μερικά λεπτά αργότερα, όταν ο διαιτητής Veselinovic αρνήθηκε το πέναλτι στην Vojvodina, ο Milinkovic και η ομάδα του έφτασαν στα όριά τους.

Ο πρόεδρος της Vojvodina, Ratko Butorovic εξηγεί: «Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε τον διαιτητή εάν είχε σοβαρό λόγο για αυτή την κάκιστη διαιτησία, αλλά, ήταν φανερό ότι δεν ήταν απλώς και μόνο σε μία κακή ημέρα καθώς οι προθέσεις του ήταν διαφορετικές».

Για τους φιλάθλους, ανεξάρτητα από την τωρινή κατάσταση του ποδοσφαίρου, η διαμαρτυρία των ποδοσφαιριστών της Vojvodina ίσως φαίνεται υπερβολική και πολύ συναισθηματική. Αλλά, ο Mirko Poledica, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Σερβίας καταλαβαίνει απόλυτα την απόφαση των παικτών της Vojvodina.

«Κατά την γνώμη μου, τα αμφισβητούμενα γεγονότα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και μετά από το τέλος του, όταν οι παίκτες εγκατέλειψαν το γήπεδο πριν από το τέλος του, είναι το αποτέλεσμα συσσωρευμένων γεγονότων πολλών ετών».

«Στο παρελθόν, υπήρξαν πολλά προβλήματα με τους διαιτητές. Την Τετάρτη, ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά μία ομάδα εγκατέλειψε το γήπεδο πριν σφυρίξει την λήξη του παιχνιδιού ο διαιτητής».

«Είναι ίσως δύσκολο να κατανοηθεί αυτή η απόφαση, αλλά, η κατάσταση στην Σερβία είναι τόσο άσχημη που μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να διαμαρτυρηθείς και να τραβήξεις την προσοχή για την δολιοφθορά που επικρατεί στην Σερβία».

«Εμείς στον Σύνδεσμό μας, στηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία των ποδοσφαιριστών να γίνουν δραστικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, καθώς και την αλλαγή της ηγεσίας της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτοί που διοικούν δεν υπηρετούν το καλό του ποδοσφαίρου. Αντιθέτως».

Τον τελευταίο καιρό, το σερβικό ποδόσφαιρο έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα. Τον περασμένο μήνα γνωστά αστέρια του ποδοσφαίρου έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ για στημένα παιχνίδια. Ο Υπουργός Χωροταξίας έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα.

Union understands why players abandoned cup final

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη